Ούτε καλλιστεία να ήταν…

Βροχή έρχονται οι προτάσεις για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας με ορισμένες μάλιστα από αυτές, να κινούνται  πραγματικά στα όρια της επιστημονικής φαντασίας.

Σε δημοσίευμά του στην εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, ο κος Θάνος Βερέμης, ο αντιπρόεδρος του ΕΛΙΑΜΕΠ, προτείνει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας την Μαριέττα Γιαννάκου, τον Θεόδωρο Παπαλεξόπουλο, τον αρχιεπίσκοπο Αλβανίας Αναστάσιο, τον Μιχάλη Σταθόπουλο, τον Απόστολο Γεωργιάδη, τον Χριστόφορο Πισσαρίδη, τον Στέφανο Μάνο και την Ελένη Γλύκατζη Αρβελέρ. Ο Ακαδημαϊκός Π. Τέτσης με τη σειρά του, προτείνει τον Απόστολο Κακλαμάνη, τη διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης Μαρίνα Λαμπράκη – Πλάκα αλλά και τον καθηγητή και διευθυντή του Μουσείου της Ακρόπολης Δημήτρη Παντερμαλή. Και η λίστα δεν τελειώνει εδώ. Ο Σταύρος Θεοδωράκης προτείνει τον συνταγματολόγο Νίκο Αλιβιζάτο. Ο Πάνος Παναγιωτόπουλος θεωρεί ιδανικό για την θέση, το Νίκο Κωνσταντόπουλο  ενώ ο Θεόδωρος Πάγκαλος δεν δίστασε να πει σε συνέντευξή του πως θα δεχόταν εάν του πρότειναν τη θέση του Προέδρου.

Ο κατάλογος των υποψηφίων Προέδρων της Δημοκρατίας είναι τόσο εκτενής, που θα μπορούσε να “καλύψει” σελίδες ολόκληρες. Κάποια μάλιστα από τα ονόματα που προτείνονται είναι τόσο… “ξένα” προς το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας που πραγματικά αγανακτείς. Αγανακτείς  γιατί η όλη διαδικασία θυμίζει περισσότερο διαγωνισμό καλλιστείων αντί να παραπέμπει στην συμβολική σημασία, στη σοβαρότητα και στο ήθος που αρμόζει στον εν λόγω θεσμό.