Χρυσή έκπληξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου Σκοποβολής η Ιταλίδα νεάνιδα Σιλβάνα Στάγκο

Η χρυσή νικήτρια του τραπ γυναικών,  Σιλβάνα Στάγκο από την Ιταλία αποτέλεσε την  ευχάριστη έκπληξη της πρώτης μέρας των αγώνων του Παγκοσμίου Κυπέλλου Σκοποβολής.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΣΚΟΚ, η 18χρονη Ιταλίδα, αν και νεάνιδα, «κοίταξε» στα μάτια τις γυναίκες συναθλήτριές της που θεωρούνταν τα φαβορί του αγώνα και στο τέλος κατάφερε να ανεβεί στο ψηλότερο σκαλοπάτι του βάθρου.

Η Ιταλίδα ολοκλήρωσε τον προκριματικό με 70/75, πέρασε τέταρτη στον ημιτελικό, προκρίθηκε στον τελικό με 13/15 και εξασφάλισε το χρυσό μετάλλιο με το εκπληκτικό 14/15, αναφέρεται στην ανακοίνωση και προστίθεται ότι για πολλούς έκπληξη ήταν και η επιτυχία της Αυστραλέζας Κάθριν Σκίννερ και της Γερμανίδας Σόνια Σιέϊμπιλ, που κατάφεραν να ανεβούν στο βάθρο.

Σε  ό,τι αφορά το τραπ ανδρών, αναφέρεται ότι επικρατεί «συνωστισμός» για μια θέση στον ημιτελικό με τους Κύπριους διεθνείς να έχουν υποχωρήσει στη βαθμολογία.

Τρεις αθλητές, οι Έρικ Βάργκα (Σλοβακία), Αλεξέι Αλίπωβ (Ρωσία) και Γίρι Λίπτακ (Τσεχία) προηγούνται με 98/100, ακολουθούν 4 αθλητές με 97/100 και άλλοι 6 με 96/100. Όπως γίνεται αντιληπτό για κανέναν από τους τρεις που προηγούνται δεν επιτρέπεται λάθος, αφού όποιος το κάνει θέτει εαυτό εκτός ημιτελικού και κατ’ επέκταση εκτός διάκρισης, αφού υπάρχουν και 7 σκοπευτές με 95/100, οι οποίοι καραδοκούν.