Λίστα Λαγκάρντ:Δεν θα προσέλθουν στην Προανακριτική οι συγγενείς του Παπακωνσταντίνου

Την απόφασή τους να μην παρουσιαστούν καθόλου στην Προανακριτική Επιτροπή της  Ελληνικής Βουλής, που διερευνά την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, σήμερα το απόγευμα, οπότε είχαν προσκληθεί γνωστοποίησαν δια μέσου υπομνήματος οι συγγενείς του πρώην Υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

Οι συγγενείς του, και συγκεκριμένα δύο εξαδέλφες του, έχουν επίσης εμπλακεί στην υπόθεση καθώς τα ονόματά τους εντοπίστηκαν στην λίστα ως ιδιοκτήτες τραπεζικών λογαριασμών στο εξωτερικό, των οποίων το περιεχόμενο δεν είχε δηλωθεί στην Ελλάδα. Η πρόσκλησή τους, εκ νέου, στην Προανακριτική αποφασίστηκε μετά την έκθεση του ΣΔΟΕ που αναφέρει καταγράφει εκτεταμένη φοροδιαφυγή από μέρους τους.

Η νομική υπεράσπιση των συγγενών του κ. Παπακωνσταντίνου κατηγόρησε το ΣΔΟΕ ότι έκανε πέντε μήνες για να θέσει ερωτήματα στους πελάτες του ενώ ζήτησε απαντήσεις μέσα σε δέκα ημέρες, χρονικό διάστημα εξαιρετικά μικρό για να προσκομιστούν τα στοιχεία εκείνα που αποδεικνύουν την αθωότητά τους.

Επιπλέον, χθες, έγινε γνωστό ότι τελικά τα μέλη του κλιμακίου της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής θα μεταβούν, πιθανότατα, την Παρασκευή 14 του μηνός στο Ισραήλ προκειμένου να εξετάσουν από κοντά τον επιχειρηματία κ. Σ. Μιωνή, ελληνο-ισραηλινής καταγωγής, που φέρεται επίσης να εμπλέκεται στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.