Χριστόφιας και λοιποί: Για όλα φταίνε οι άλλοι

Την καινοφανή λογική ότι για όλα φταίνε οι άλλοι – που χρησιμοποιούν κατά κόρον όσοι αρνούνται να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν – φαίνεται πως ακολουθούν πιστά τους τελευταίους μήνες οι διοικούντες του Κυπριακού λαού. Με έντονες διαμαρτυρίες – που όμως δεν πείθουν – Δημήτρης Χριστόφιας και ΑΚΕΛ διατείνονται σε όλους τους τόνους ότι δεν φέρουν κανένα μερίδιο ευθύνης για την κατάσταση που έχει περιέλθει η χώρα.

Αντίθετα, υπεύθυνοι, κατά τους ίδιους, είναι ο τέως διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας, η αντιπολίτευση, οι καπιταλιστές επιχειρηματίες και φυσικά ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος Β΄. Πρόσωπα δηλαδή, που δεν είχαν καμία εμπλοκή στην άσκηση της κυβερνητικής πολιτικής και δεν πήρα ποτέ στα χέρια τους το «τιμόνι» διακυβέρνησης της χώρας! Τόσο ο τέως διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας, η αντιπολίτευση, οι καπιταλιστές επιχειρηματίες όσο και ο Αρχιεπίσκοπος, το μόνο που έκαναν ήταν να ασκούν κριτική σε όλα τα κακώς κείμενα του τόπου, ως όφειλαν και της θέσεως τους, μήπως και το «καράβι» της διακυβέρνησης έπαιρνε άλλη, ορθή, πορεία! Κάτι, που μπορεί άνετα να αντιληφθεί ένας άνθρωπος μέσης τουλάχιστον νοημοσύνης.

Δυστυχώς, η κυβέρνηση Χριστόφια, εγκλωβισμένη στην λογική του πετάω το …μπαλάκι των ευθυνών αλλού και όποιος …τσιμπήσει φαίνεται ότι δεν μπόρεσε να ακούσει και να αξιολογήσει τις παρατηρήσεις. Αντ’ αυτού τις «βάφτισε» επιθέσεις και επέμεινε στη λογική ότι για όλα φταίνε οι άλλοι, χωρίς ποτέ μάλιστα να νιώσει την ανάγκη να αποδείξει στον λαό το ορθό της κρίσης της.

Μέχρι τώρα συνεχίζει να κινείται σχεδόν τυφλά στο ίδιο «μοτίβο». Ωστόσο, η πορεία δείχνει ο Δημήτρης Χριστόφιας θα μείνει στο μνήμη του Κυπριακού λαού, σαν τον άνθρωπο που οδήγησε την χώρα από την ευημερία στη κρίση, χωρίς μέχρι σήμερα τουλάχιστον να καταβάλλει καμία προσπάθεια να απολογηθεί και να παραδεχθεί τα πολιτικά του λάθη.

Κινήσεις που εδώ δεν έγιναν αλλά αποδεικνύουν την ωριμότητα και τη σοφία του εκάστοτε πολιτικού ταγού κάθε χώρας . …