Σε ιδιόκτητο κτίριο στην Πάφο μεταφέρονται τα γραφεία της ΑΗΚ

Σε νέα ιδιόκτητα γραφεία στην είσοδο της πόλης, κοντά στον τερματικό κυκλικό κόμβο του αυτοκινητόδρομου Λεμεσού-Πάφου, στη λεωφόρο Ελευθερίου Βενιζέλου 87,  μεταφέρει η ΑΗΚ το περιφερειακό γραφείο και το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών.

Η μεταφορά θα γίνει μέχρι την Κυριακή 13 Ιανουαρίου. Έως την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου, οι υπό μεταφορά υπηρεσίες θα λειτουργούν κανονικά για το κοινό στο κτήριο της οδού Τεπελενίου.

Το νέο κτιριακό συγκρότημα, δήλωσε ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ της ΑΗΚ Γιώργος Πιστέντης περιλαμβάνει κτήριο γραφείων, χώρους στάθμευσης, πεζογέφυρα, δημόσιο χώρο πρασίνου, ενεργειακό πάρκο και υποσταθμό μεταφοράς 132KV.

Το κτήριο έχει σχεδιαστεί στη βάση βιοκλιματικών αρχών, έχει μονωθεί και σκιαστεί εξωτερικά πολύ αποτελεσματικά και έχουν σχεδιαστεί και εφαρμοστεί πρωτοπόρα συστήματα εξοικονόμησης ενέργειας, σε ποσοστό 45% με 50% σε σύγκριση με ισομεγέθη κτίρια. Στους υπαίθριους χώρους του κτηρίου έχουν διαμορφωθεί ειδικές πλατφόρμες στις οποίες θα εγκατασταθούν μικρά συστήματα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, μαζί με μια ειδική αίθουσα διαλέξεων. Το πάρκο αναμένεται να αποτελέσει πόλο έλξης τόσο για τους πολίτες της Πάφου όσο και για τους μαθητές για εξοικείωση με τα συστήματα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας  αλλά πρώτιστα για φοιτητές που θα μπορούν να μελετήσουν τη λειτουργία και συμπεριφορά των συστημάτων ΑΠΕ αλλά και των πιο εξειδικευμένων συστημάτων εξοικονόμησης ενέργειας που χρησιμοποιούνται στο κτήριο της ΑΗΚ.