Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα στη πόλη της Λάρνακας – Αύριο η άφιξη του Αγίου Βασίλη

Εντυπωσιακή είσοδο με το κόκκινο αυτοκίνητό του θα κάνει αύριο στις πέντε το απόγευμα στη Λάρνακα ο Άγιος Βασίλης σκορπώντας  χαρά και δώρα στα παιδιά, και προκαλώντας ταυτόχρονα νοσταλγικές Χριστουγεννιάτικες μελωδίες που ξεχύνονται από τη ψυχή και τη μνήμη των μεγάλων.

Ο Αγιος Βασίλης θα συνοδεύεται  από τους βοηθούς του, τις μαζορέτες και ομάδες παιδιών ντυμένα χαρακτήρες από τα παραμύθια του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν.  Έντονη θα είναι η παρουσία της παιδικής χορωδίας του Δήμου Λάρνακας στο τρένο που θα μεταφέρει τον Άγιο Βασίλη.

Σημείο εκκίνησης του τρένου η Πλατεία Τζων Κέννετυ (Ακροπόλεως) και θα περάσει από τις οδούς Ερμού, Ζήνωνος Κιτιέως, Λόρδου Βύρωνος, Γαλιλαίου για να καταλήξει και πάλι στην Ερμού.

Εν τω μετξύ, από σήμερα μέχρι τις 24 και από τις 29 μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου οι οδοί θα πεζοδρομούνται ούτως ώστε να γίνει μια ενιαία αγορά και η διέλευση των πεζών να γίνεται πιο ομαλά.

Μεγάλη καινοτομία αποτελεί η δημιουργία του “Larnaka Express”, του τρένου όπου θα μεταφέρει εντελώς δωρεάν τους πολίτες ανάμεσα στις δύο οδούς παρέχοντας έτσι την ευκαιρία στο κοινό να κάνει τα ψώνια αλλά και να απολαύσει το κέντρο της πόλης μακριά από θορύβους και καυσαέρια περπατώντας ξέγνοιαστα.

Μετά από πρωτοβουλία του Δήμου Λάρνακας θα προσφέρονται ειδικές εκπτώσεις κατά την εορταστική περίοδο από αρκετά καταστήματα του εμπορικού κέντρου. Η πρωτοβουλία αυτή έχει σαν στόχο να δώσει στους πολίτες την ευκαιρία να κάνουν τις απαραίτητες αγορές και κατ` επέκταση αναζωογόνηση της αγοράς.

Καθ` όλη τη διάρκεια της πεζοδρόμησης οι πλατείες θα φιλοξενούν διάφορα σχήματα χορού, μουσικής, θεάτρου, ομάδες που θα διαβάζουν παραμύθια στα παιδιά και θα φτιάχνουν ζαχαρωτά, δίνοντας την αίσθηση ότι βρίσκονται σε Ζαχαρούπολη.