Αναστασιάδης: “Πιο μεγάλη η Πατρίδα μας και οι ανάγκες της”

Την κινητοποίηση της νεολαίας του κόμματος προκειμένου να μη χαθεί ούτε μια ψήφος ζήτησε  το Σάββατο ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ και υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, κατα την προσφώνηση του 15ου Παγκύπριου Συνέδριου της ΝΕΔΗΣΥ στη Λευκωσία.

Στην έναρξη της ομιλίας του κ. Αναστασιάδη οι νέοι φώναζαν συνθήματα όπως “μεγάλε Νίκο Αναστασιάδη” και “αλλαγή από την πρώτη Κυριακή” με τον υποψήφιο πρόεδρο να απαντά πως “είσαστε η νίκη, όχι μόνο της ΝΕΔΗΣΥ, αλλά όλων των νέων της πατρίδας μας” καλώντας τους να στείλουν το μήνυμα ότι μπορούν να καταστούν πρωταγωνιστές .

Παράλληλα, ο κ. Αναστασιάδης υποστήριξε πως ο λαός της Κύπρου πρέπει να ενωθεί και να συστρατευθεί όπως έκαναν οι γονείς μας το 1955 59, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η παρούσα κρίση, διότι όπως είπε χαρακτηριστικά “Πιο μεγάλη είναι η πατρίδα μας και οι ανάγκες της”.

Αναφερόμενος στην δύσκολη οικονομική συγκυρία που βιώνει η Κύπρος και στην καλπάζουσα ανεργία είπε πως “Δεν θα κατηγορήσω κανένα, δεν ακολουθούμε την οδό της αντιπαράθεσης, αλλά ακολουθούμε την οδό των προτάσεων” και συνέχισε λέγοντας πως  οι άνεργοι έφθασαν τις 53.000 εκ των οποίων η πλειοψηφία είναι νέοι.

Την ίδια στιγμή υποστήριξε πως εάν κληθεί να κυβερνήσει, το 1% του κρατικού Προϋπολογισμού ετησίως θα κατευθύνεται στην νεανική επιχειρηματικότητα, καθώς και σε προγράμματα στήριξης, ώστε να δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας.

“Δεσμεύομαι ότι θα τα καταφέρουμε γιατί έχουμε πείσμα και επειδή έχουμε το DNA του Έλληνα που παρά τις δοκιμασίες και τους αιώνες δουλείας καταφέραμε να παραμείνουμε όρθιοι” κατέληξε.