Χειροπέδες και στους “επαγγελματίες” κλέφτες και όχι μόνο σε ανήλικους

Τη περασμένη Πέμπτη το βράδυ, η αστυνομία Λάρνακας, φόρεσε χειροπέδες σε 4 ανήλικους μαθητές Μέσης εκπαίδευσης, ηλικίας 16 και 17 χρόνων.

Εκτός από την έφοδο και έρευνα που έκανε στα σπίτια των ανήλικων παιδιών αργά το βράδυ για αν βρούν τα κλοπιμαία μιας και οι ανήλικοι κατηγορούνται για κλοπές σε περίπτερα τα οποία σημειώθηκαν το τελευταίο διάστημα, τους φόρεσαν και αμέσως χειροπέδες σαν να είχαν να κάνουν με  τους μεγαλύτερους εγκληματίες …..

Επικροτούμε τις ενέργειες τις οποίες έκανε με τόσο ζήλο  η  αστυνομία προς εξυχνίαση τέτοιων υποθέσεων …. Μικροκλοπών από περίπτερα και ότι άλλο μπορούσαν να κάνουν ανήλικες μαθητές. Σίγουρα δεν επικροτούμε την παρανομία από όπου και αν προέρχεται και όποια ηλικία και να έχει…

Καλό όμως θα ήταν να έδειχναν και τον ίδιο ζήλο και να περνούσαν χειροπέδες και αυτούς που συνέλαβαν για “μίζες εκατομμυρίων” και όχι να τους έπερναν απλά με συνοδεία σαν να τους έπερναν περίπατο….

Επίσης καλό θα ήταν να επιδείκνυαν τον ίδιο ζήλο στην εξιχνίαση των “πραγματικών κλεφτών”  της  κυπριακής οικονομίας. Των ανθρώπων που κατέστρεψαν ολόκληρη τη Κύπρο με αποτέλεσμα να ζούν από τα τρόφιμα των κοινωνικών παντοπωλείων.

Επίσης σε αυτές τις πολύ λυπηρές πραγματικά περιπτώσεις ανήλικων παιδιών που καταντούν να βρίσκονται στη παρανομία, θα έπρεπε να ήταν παρόν και το γραφείο ευημερίας και οι παιδοψυχολόγοι.

Επίσης θα θέλαμε να ρωτήσουμε  την αστυνομία μας, οι καθημερινές επισκέψεις των συλληφθέντων τις περασμένης εβομάδας, γίνονταν και αυτές πίσω από το γυαλί; Γιατί από έγκυρες πληροφορίες της Λαιμητόμος τα ανήλικα αυτά παιδιά που συνελήφθησαν μόνο έτσι τα βλέπουν ακόμη και οι δικηγόροι τους…. Αν το ίδιο γινόταν και με τους άλλους συλληφθέντες της περασμένης εβδομάδας, που πολύ αμφιβάλλουμε βέβαια, τότε να σας συγχαρούμε…..

Και λέμε τώρα….. Μακάρι με τον ίδιο ζήλο να εξιχνιαστούν όλες οι υπόλοιπες κλοπές των εκατομμυρίων και δισεκατομμυρίων…. και όχι μόνο των περιπτέρων …

Κάθε επιτυχία σας ευχόμαστε….