ΔΗΚΟ: Άμεσες αποφάσεις και αποτελεσματικές λύσεις για τράπεζα Κύπρου

Το μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου του Δημοκρατικού Κόμματος κ. Κίκης Θεοδότου προέβη σήμερα στις πιο κάτω δηλώσεις:

Τράπεζα Κύπρου

Η ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων της Τράπεζας Κύπρου αναδεικνύει από την μια τις προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει το νέο Δ.Σ, ενώ από την άλλη αντικατοπτρίζει το εύρος της οικονομικής στενότητας στην οποία έχει περιέλθει το τραπεζικό μας σύστημα ευρύτερα.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, είναι ξεκάθαρο ότι χρειάζονται άμεσες αποφάσεις και αποτελεσματικές λύσεις από πλευράς του Δ.Σ.

Μια τέτοια απόφαση, βεβαίως, είναι ο διορισμός Διευθύνοντα Συμβούλου, ο οποίος κατά την δική μας άποψη θα έπρεπε ήδη να γίνει.

Αναμένουμε από τα νέα μέλη του Δ.Σ της Τράπεζας Κύπρου πως θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και με τον επαγγελματισμό που τα διακατέχει αλλά και μακριά από οποιεσδήποτε σκοπιμότητες, θα πάρουν τις σωστές αποφάσεις, και θα διαμορφώσουν την στρατηγική εκείνη που θα θέσει την Τράπεζα Κύπρου σε βιώσιμη πορεία και θα την καταστήσουν ξανά τον βασικό βραχίονα επανεκκίνησης της οικονομίας.

Το ΔΗ.ΚΟ καταγράφει επίσης το γεγονός ότι μέσα από τα οικονομικά αποτελέσματα που έχουν ανακοινωθεί, αναδεικνύονται για ακόμη μια φορά οι κακές προβλέψεις, οι παραλείψεις, αλλά και η κακή διοίκηση από πλευράς ανώτατων στελεχών της Τράπεζας.

Επιπρόσθετα, θα μπορούσε κάποιος να ισχυριστεί ότι η μη έγκυρη και έγκαιρη δημοσιοποίηση των οικονομικών αποτελεσμάτων της Τράπεζας Κύπρου επέφερε με δόλιο τρόπο καίριο πλήγμα σε αρκετούς καταθέτες και μετόχους.

Πρόκειται για ένα θέμα που θεωρούμε πως θα πρέπει να τύχει περαιτέρω διερεύνησης.

Επίσκεψη Προέδρου Αναστασιάδη στην Αθήνα

Η επίσκεψη του Προέδρου Αναστασίαδη στην Αθήνα και οι συναντήσεις πού είχε τόσο με τον Πρωθυπουργό όσο και με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας ανέδειξαν για ακόμη μια φορά την συστηματική και αγαστή συνεργασία που έχει η Κύπρος με την Ελλάδα.

Είμαστε σίγουροι πως στις συναντήσεις αυτές έχει συζητηθεί και αναλυθεί η όλη στάση και συμπεριφορά της Τουρκίας, ιδιαίτερα τις τελευταίες ημέρες , η οποία δυστυχώς με διάφορες προφάσεις προσπαθεί να αποφύγει να μπει σε μια πραγματικά γόνιμη διαδικασία διαπραγματεύσεων, που θα οδηγήσει στην επίλυση του εθνικού μας προβλήματος.

Από την άλλη μας ικανοποιεί η θέση αλλά και η στρατηγική που ακολουθεί ο Πρόεδρος Αναστασίαδης ούτως ώστε να φέρει στο τραπέζι του διάλογου την Τουρκία, ως κατοχική δύναμη και να την καταστήσει υπόλογη για τις προτάσεις που καταθέτει.

Το ΔΗ.ΚΟ. επαναλαμβάνει για ακόμα μια φορά ότι δεν πρέπει να μπούμε σε ένα διάλογο χάριν του διαλόγου και χωρίς η Τουρκία να δείξει έστω και ένα στίγμα καλής θέλησης για επίλυση του προβλήματος και βεβαίως, προτού ξεκαθαρίσει με απόλυτη σαφήνεια η βάση των διαπραγματεύσεων. Πόσω μάλλον που η τουρκική πλευρά με διάφορες πονηρές μεθοδεύσεις τις τελευταίες ημέρες επιχειρεί να προκαταλάβει και να δημιουργήσει ακόμη και διαδικαστικού τύπου τετελεσμένα, προκειμένου να παραμείνει η όλη διαδικασία αναζήτησης λύσης του κυπριακού σε εκείνα τα πλαίσια που οδήγησαν στο σημερινό αδιέξοδο.

Προϋπολογισμός ΡΙΚ.

Σίγουρα βρισκόμαστε σε μια οικονομικά δύσκολη εποχή, όμως θεωρούμε πως θα πρέπει να καταβληθεί κάθε προσπάθεια για να διαφυλαχθεί ο ρόλος της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Φυσικά, πάντοτε σε πλαίσια λιτότητας που οι καιροί επιτάσσουν.