«Χείμαρρος» ο Ιβάν Σαββίδης για ΔΟΛ

Αιχμές για αδιαφανείς διαδικασίες στον πλειοδοτικό διαγωνισμό άφησε ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδης όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια των εγκαινίων της έδρας Ποντιακών Σπουδών στο ΑΠΘ, να σχολιάσει τη σημερινή κατοχύρωση της κυριότητας του ΔΟΛ στον Βαγγέλη Μαρινάκη, σε έναν διαγωνισμό που συμμετείχε και ο ίδιος μέσω της Dimera.

Ο κ. Σαββίδης κατήγγειλε ότι η εταιρεία που διενεργεί τον διαγωνισμό «δεν έχει εξασφαλίσει τη διαφάνεια» και την «απόλυτη μυστικότητα». Έβαλε και κατά του όρου του διαγωνισμού, που προβλέπει την κατάθεση εγγυητικής επιστολής μόνο από ελληνικές τράπεζες και την πρόβλεψη εκφοράς γνώμης από τη δεκαπενταμελή επιτροπή για την εγγύηση και το ποσό της εγγύησης και τόνισε: «Και ήθελα να ρωτήσω, τα λεφτά που έρχονται από την Κύπρο μυρίζουν άσχημα; Είναι μια τρέλα. Και δυστυχώς αντιμετωπίζουμε αυτή την τρέλα».

«Εγώ έχω 20% του MEGA και θα προστατεύω τους υπαλλήλους, την εταιρεία και δεν θα επιτρέψω να την πτωχεύσουν. Αυτή είναι η άποψη του μετόχου του 20%. Και σαν μέτοχος της εταιρείας, είμαι έτοιμος να αναλάβω όλες τις οφειλές της εταιρείας» είπε ο Ιβάν Σαββίδης και πρόσθεσε:

«Για να μπορέσεις να διαχειριστείς την εταιρεία πρέπει να είσαι απόλυτος ιδιοκτήτης της εταιρείας. Και θέλω να δω πάρα πολύ, ποια θα είναι η μοίρα των οφειλών προς τις κρατικές τράπεζες. Και εάν θα τις διαγράψουν, θα απαιτήσω άμεσα, η ευρωπαϊκή κοινωνία να αξιολογήσει για ποιο λόγο στους παλιννοστούντες δεν πληρώνουν συντάξεις, ενώ στις κρατικές τράπεζες διαγράφουν τις οφειλές».

«Θέλω να πω τώρα επίσημα, επειδή έχουν αποφασίσει να πολιτικοποιήσουν αυτή τη διαδικασία, εγώ αντιλαμβάνομαι για ποιο λόγο εκνευρίζει ο Σαββίδης, εγώ είμαι ένας από σας…. με τα ίδια συνταγματικά δικαιώματα, με τα ίδια συναισθήματα, με την ίδια αγάπη σ’ αυτό το λαό, αλλά με τη δικιά μου αντίληψη για τα πράγματα και δεν είναι έγκλημα όταν λέω ότι πρέπει να πληρώσουμε στους ανθρώπους τους μισθούς και δεν είναι έγκλημα όταν λέω ότι πρέπει να μειώσουμε το βάρος των χρεών».

Ο κ. Σαββίδης αναφέρθηκε και στους λόγους του ενδιαφέροντος του για το MEΓKA, λέγοντας ότι θέλει να τον ξυπνάει όπως η μητέρα του, σε ποντιακή διάλεκτο : «Ψυ ή’ μ΄ σήκω πολλά μη κοιμάσαι» είπε ο κ. Σαββίδης και πρόσθεσε: «Και εγώ θέλω η ποντιακή ομιλία στο κεντρικό κανάλι να ξυπνάει τη χώρα. Ο καθένας ζει με τις δικές του αρρώστιες. Ο καθένας βγάζει, κερδίζει χρήματα για τους δικούς του στόχους. Κι εγώ έχω τους δικούς μου στόχους».

Οι προσφορές για τα ακίνητα του ΔΟΛ
•Αlpha Βank 3.780.000 ευρώ
•Linder Σαντορίνη 3.001.000 ευρώ
•Νew Mile 100.000 ευρώ