Χαιρετισμός Αναστασιάδη σε εκδήλωση για την ποδοσφαιρική Κύπρο

Τον χαιρετισμό του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, ο οποίος βρισκόταν στην Αθήνα για την κηδεία του Κώστα Μητσοτάκη, σε εκδήλωση με τίτλο «Ποδοσφαιρική Κύπρος: Αναδρομή στο 1960, Ξεχασμένοι Θρύλοι», ανέγνωσε ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Νίκος Κουγιάλης. Στο χαιρετισμό του τόνισε: “Είναι με ιδιαίτερη τιμή, που αποδέχθηκα την πρόσκληση του Προέδρου του Δημοκρατικού Συναγερμού, να θέσω υπό την αιγίδα μου και να χαιρετήσω την εκδήλωση που διοργανώνει η Γραμματεία Αθλητισμού του κόμματος, με τίτλο «Ποδοσφαιρική Κύπρος: Αναδρομή στο 1960, Ξεχασμένοι Θρύλοι».

Μια εκδήλωση που ξυπνά θύμισες από όλη τη ζωντανή ιστορία του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, τιμώντας παλαίμαχους ποδοσφαιριστές.

Αποκτώντας και επίσημα σάρκα και οστά το 1960, η εθνική μας ομάδα έγραψε την πρώτη σελίδα στην ιστορία της, λίγες μόλις βδομάδες μετά την ανακήρυξη της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Οι τιμώμενοι απόψε ποδοσφαιριστές, συμμετέχοντας το 1960 στον πρώτο επίσημο αγώνα της μικτής ομάδας εναντίον του Ισραήλ, αντιπροσώπευσαν τη χώρα μας για πρώτη φορά ως ανεξάρτητο κράτος, στο παγκόσμιο ποδοσφαιρικό στερέωμα.

Τόσο ο προπονητής, όσο και η ποδοσφαιρική ομάδα, καθοδηγούμενοι από την αγάπη τους για το ποδόσφαιρο και τον τόπο τους, και αγωνιζόμενοι με πάθος και αξιοπρέπεια για το εθνόσημο της χώρας μας, επέδειξαν σωστή αγωνιστική συμπεριφορά, κερδίζοντας την εκτίμηση και το χειροκρότημα των αντιπάλων τους.

Ποδοσφαιριστές, οι οποίοι κόσμησαν στη συνέχεια την αθλητική ιστορία της χώρας μας και σφράγισαν την ποδοσφαιρική ζωή και εκπροσώπησή της με το ταλέντο, το ύφος, το ήθος και την προσφορά τους.” Και ο Ν. Αναστασιάδης κατέληξε: ”

Φίλες και φίλοι,

Σπουδαίες είναι οι πρωτοβουλίες που αναγνωρίζουν και επιβραβεύουν την προσφορά των ανθρώπων που προσέφεραν τις ανιδιοτελείς υπηρεσίες τους σε εποχές δύσκολες.

Ανθρώπους σαν και εσάς, που σε εποχές δύσκολες, αλλά και όμορφες για την ποδοσφαιρική Κύπρο, με κυρίαρχο το συναίσθημα και την αγάπη για τη φανέλα της Κύπρου, καταθέσατε την ψυχή σας στους αγωνιστικούς χώρους, με μόνη ανταμοιβή την αγάπη και την εκτίμηση του κόσμου. Ανταμοιβή που αξιωθήκατε στον ύψιστο βαθμό.

Θα ήθελα λοιπόν να σας εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια και να σας ευχαριστήσω για την προσφορά σας στο κυπριακό ποδόσφαιρο.

Ιδιαίτερα στις μέρες μας, όπου οι ποδοσφαιριστές συχνά αποτελούν πρότυπα για τη νεολαία μας, εσείς αφήνοντας το ποδοσφαιρικό σας στίγμα, αναδεικνύεστε το καλύτερο παράδειγμα, έτσι ώστε οι νεότεροι των ποδοσφαιριστών με τη συμπεριφορά τους να γίνονται εκείνα τα πρότυπα που προάγουν την ευγενική άμιλλα, το ευ αγωνίζεσθαι, το ήθος και την αξιοπρέπεια.

Επιτρέψτε μου να συγχαρώ θερμά τους διοργανωτές και όλους τους συντελεστές της εκδήλωσης. Τέτοιου είδους εκδηλώσεις, γεμάτες θύμισες και χρέος, αποτελούν ευκαιρίες ιδανικές, για να αναγνωρίσουμε την συμβολή και τη στήριξη των παλαίμαχων στο ποδόσφαιρο, αλλά και την κοινωνία γενικότερα.

Ταυτόχρονα, γίνονται το κίνητρο για ακόμη περισσότερες κατακτήσεις και επιτυχίες στο χώρο του ποδοσφαίρου, από τα νεότερα ταλέντα του τόπου μας.

Σας ευχαριστώ συγχαίροντας σας όλους ξανά.”