Χίλαρι Κλίντον: Εύθικτος και αυταρχικός ο Πούτιν

Ως «εύθικτο» και «αυταρχικό» χαρακτηρίζει τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν η πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ στο υπό έκδοση βιβλίο της.

Σύμφωνα με αποσπάσματα του βιβλίου που θα φέρει τον τίτλο «Hard Choices» («Δύσκολες Επιλογές») και θα κυκλοφορήσει την ερχόμενη Τρίτη, ο Πούτιν απέδειξε συν τω χρόνω ότι απεχθάνεται την κριτική και «τελικά τις διαφωνίες και τον διάλογο».

Αναφορικά με τον Πούτιν, η Κλίντον τον είχε συγκρίνει τον Μάρτιο με τον Αδόλφο Χίτλερ πριν από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, αποσύροντας στη συνέχεια το σχόλιό της.

Από την πλευρά του, ο κ. Πούτιν σε πρόσφατη συνέντευξή του σχολίασε: «είναι καλύτερο να μη διαφωνείς με γυναίκες. Όταν οι άνθρωποι το τραβάνε, δεν σημαίνει ότι είναι ισχυροί, αλλά αδύναμοι. Αλλά ίσως η αδυναμία να μην είναι το χειρότερο χαρακτηριστικό μίας γυναίκας».

Στο βιβλίο γίνεται αναφορά και στην προσωπική της σχέση με τον Ομπάμα. Συγκεκριμένα, η Χίλαρι γράφει για τη συνάντησή της με τον Ομπάμα το 2008 που ήταν υποψήφια για το χρίσμα των Δημοκρατικών στις προεδρικές εκλογές και τελικά το έλαβε εκείνος. «Κοιταχτήκαμε σαν δύο έφηβοι στο πρώτο αμήχανο ραντεβού και ήπιαμε μερικές γουλιές Chardonnay».