Χάσικος: Άδικο να διαδίδονται φήμες ότι πίσω από φόρο ακίνητης ιδιοκτησία κρύβομαι εγώ

Σε δήλωση του Υπουργού Εσωτερικών Σωκράτη Χάσικου αναφέρεται ότι, «Είναι άδικο να διαδίδονται φήμες, εν είδει κουτσομπολιού, ότι τάχατες πίσω από το φόρο ακίνητης ιδιοκτησίας και την επιλογή για οριζόντια φορολογία κρύβεται, αν είναι δυνατό (!), ο Σωκράτης Χάσικος», «σε σχέση με φημολογίες και σχόλια που ακούονται ή διαδίδονται, ενίοτε, και μέσω παραπολιτικών σχολίων στον Τύπο, για την απόφαση της Κυβέρνησης να προχωρήσει σε οριζόντια φορολογία για το φόρο ακίνητης ιδιοκτησίας, και συγκεκριμένα περί δήθεν προσωπικών συμφερόντων του Υπουργού Εσωτερικών».

Ο κ. Χάσικος ξεκαθαρίζει ότι «οι αποφάσεις της Κυβέρνησης είναι συλλογικές και λαμβάνονται σε επίπεδο Υπουργικού Συμβουλίου», εξηγώντας ότι ως εκ τούτου «ο κάθε Υπουργός είναι υποχρεωμένος να σέβεται και να υπερασπίζεται αυτές τις αποφάσεις, περιλαμβανομένου και του Υπουργού Εσωτερικών».

Εξηγεί ακόμη ότι ο ίδιος ως Υπουργός Εσωτερικών και με την ιδιότητα του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, παρουσιάζοντας το Νομοσχέδιο για τη φορολογία επί της ακίνητης ιδιοκτησίας, την περασμένη Δευτέρα, 7 Ιουλίου, ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών, δήλωσε στην Επιτροπή, κατά τρόπο ξεκάθαρο, ότι είναι δικαίωμα της Βουλής να αποφασίσει διαφορετικά, δηλαδή για προοδευτική (κλιμακωτή) φορολογία αντί οριζόντιας, εάν το επιθυμεί.

Αναφέρει ακόμη ότι δήλωσε ξεκάθαρα επίσης στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών ότι ενδέχεται να υπάρχει δικαιότερος τρόπος κατανομής του φορολογικού βάρους από το προταθέν Νομοσχέδιο και ότι η Κυβέρνηση δεν έχει ένσταση να προχωρήσει η Βουλή σε τροπολογίες.