Ο Κυριάκος Μικέλλης νέος πρόεδρος της ΚΕΦΕΑ

Προτεραιότητα το ΓΕΣΥ και η πρόσβαση των ασθενών σε καινοτόμα φάρμακα

Νέο Πρόεδρο εξέλεξε η Κυπριακή Ένωση Φαρμακευτικών Εταιρειών Έρευνας και Ανάπτυξης (ΚΕΦΕΑ). Τα ηνία της Ένωσης αναλαμβάνει για τα επόμενα δύο χρόνια ο Κυριάκος Μικέλλης, Cyprus Business Manager στην εταιρεία Pfizer.

Σε δηλώσεις του ο κ. Μικέλλης αφού ευχαρίστησε την απερχόμενη Πρόεδρο κ. Ιωάννα Κοζάκου για την πολύτιμη προσφορά της κατά το τελευταίο έτος, τόνισε ότι στις προτεραιότητες της ΚΕΦΕΑ για το επόμενο διάστημα, είναι η εφαρμογή ενός βιώσιμου και αποτελεσματικού Γενικού Σχεδίου Υγείας, το οποίο θα εγγυάται την πρόσβαση όλων των Κύπριων ασθενών σε αποτελεσματικά, ασφαλή και σε δίκαιες τιμές φάρμακα.

«Οι προκλήσεις είναι μεγάλες», είπε, «και θα πρέπει σε στενή συνεργασία με το κράτος και τους αρμόδιους φορείς να διασφαλίσουμε ότι στο νέο σύστημα θα εξαλειφθούν οι ανισότητες που υφίστανται σήμερα μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Ιδιαίτερα τώρα που ο ασθενής θα καλείται να συνεισφέρει οικονομικά είναι βασική προϋπόθεση το ΓΕΣΥ να προσφέρει αναβαθμισμένες υπηρεσίες, ποιοτική περίθαλψη και πρόσβαση σε καινοτόμα φάρμακα», υπογράμμισε.

Τη θέση του αντιπροέδρου της ΚΕΦΕΑ ανέλαβε ο κ. Elad Maron, General Manager στην εταιρεία GlaxoSmithKline στην Κύπρο.

Η ΚΕΦΕΑ ιδρύθηκε το 2006 και αντιπροσωπεύει την καινοτόμο φαρμακευτική βιομηχανία στην Κύπρο ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Φαρμακευτικών Βιομηχανιών (EFPIA). Μέλη της είναι οι εταιρείες GSK, Lilly, MSD, Novartis, Pfizer, Sanofi, Amgen Hellas και Genesis Pharma.