Χάρι – Μέγκαν: Η πρώτη εμφάνιση, με το μωρό στην αγκαλιά τους

Ο πρίγκιπας Χάρι, φορώντας γκρι κοστούμι, και η σύζυγός του Μέγκαν, με λευκό φόρεμα, παρουσίασαν για πρώτη φορά σήμερα στους Βρετανούς το μωρό τους, το οποίο ήταν στην αγκαλιά τους, τυλιγμένο με μια λευκή κουβερτούλα και στο κεφάλι φορούσε λευκό σκουφάκι.

Το ζευγάρι είχε έναν σύντομο διάλογο με δημοσιογράφους οι οποίοι μαγνητοσκοπούσαν το στιγμιότυπο, αλλά δεν ανακοίνωσε το όνομα του παιδιού.

“Είναι μαγικό, είναι εκπληκτικό! Έχω τα δύο καλύτερα αγόρια στον κόσμο, είμαι πραγματικά ευτυχισμένη”, είπε η Μέγκαν όταν ρωτήθηκε πώς αισθάνεται ως νέα μαμά.

Η ίδια είπε ότι το αγοράκι της είναι γλυκύτατο και ότι κοιμάται καλά. Ο μικρούλης “είναι ένα όνειρο, πέρασα δύο υπέροχες ημέρες” μαζί του, πρόσθεσε.

Χαμογελώντας και οι δύο, ο πρίγκιπας Χάρι είπε με τη σειρά του: Δεν ξέρω από ποιον το πήρε αυτό.

«Είναι υπέροχο το να είσαι γονιός. Έχουν περάσει μόλις δυομιση – τρεις ημέρες, όμως είμαστε τόσο ενθουσιασμένοι», πρόσθεσε ο πρίγκιπας Χάρι.

Όταν ρωτήθηκε ο Χάρι σε ποιον μοιάζει περισσοτερο το μωρό, πάντησε: «Ο καθένας γνωρίζει ότι τα μωρά αλλάζουν συνεχώς όψη».

Το ζευγάρι είπε ότι θα επισκεφθεί τη βασίλισσα στον Πύργο του Ουίνδσορ για να της δείξει το μωρό. “Θα είναι μια υπέροχη στιγμή όταν θα παρουσιάσω το μωρό και σε άλλα μέλη της οικογένειας”, είπε η Μέγκαν προσθέτοντας ότι η μητέρα της, η Ντόρια Ρέγκλαντ “είναι μαζί μας”.

Τι τίτλο θα φέρει το νέο βασιλικό μωρό

Το πρώτο παιδί του Χάρι και της Μέγκαν, δεν αναμένεται να λάβει τον τίτλο του πρίγκιπα , καθώς το 1917 ο βασιλιάς Γεώργιος περιόρισε αυτούς τους τίτλους μόνο για τα τέκνα του διαδόχου του θρόνου.

Όμως, αν το θελήσει η βασίλισσα Ελισάβετ, μπορεί να χρίσει πρίγκιπα ή πριγκίπισσα το νέο μέλος της βασιλικής οικογένειας της Γηραιάς Αλβιόνας.

Αν και είναι δισέγγονο της βασίλισσας Ελισάβετ, είναι πολύ μακριά από τη γραμμή διαδοχής για να αποκτήσει τον τίτλο του πρίγκιπα ή την προσφώνηση «βασιλική υψηλότητα».

Το νεογέννητο μπορεί να αποκαλείται προς το παρόν κόμης ή βαρώνος καθώς ο πρώτος γιος ενός δούκα επιτρέπεται να χρησιμοποιήσει έναν από τους μικρότερους τίτλους του πατέρα του – η βασίλισσα Ελισάβετ έδωσε στον Χάρι την ημέρα του γάμου του με την Μέγκαν τους τίτλους Κόμης του Νταμπάρτον και Βαρώνος του Κίλκελ.