ΑΚΕΛ: Τι έκαναν οι κυβερνώντες, για να αποτρέψουν τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας;

Τι έκαναν οι κυβερνώντες για να αποτρέψουν τις παράνομες πλην όμως προβλέψιμες ενέργειες της Τουρκίας; Διερωτάται σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος τύπου του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου; 

«Οι θέσεις και η στάση του ΑΚΕΛ είναι γνωστές σε όλους.

Το ΑΚΕΛ καταδίκασε εξ’ αρχής και απερίφραστα τη συμπεριφορά της Τουρκίας και την προκλητική απόφαση της να προχωρήσει σε γεωτρήσεις εντός της κυπριακής ΑΟΖ.

Πολύ περισσότερο, είχαμε σε ανύποπτο χρόνο προειδοποιήσει ότι οι χειρισμοί του Προέδρου της Δημοκρατίας ουδόλως συνέβαλαν στην αποτροπή τέτοιου είδους ενεργειών.

Αντί λοιπόν να διαστρεβλώνει την κριτική που του ασκεί το ΑΚΕΛ, καλό θα ήταν κάποτε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να αναγνωρίσει τα λάθη του και να αναλάβει τις ευθύνες του.

Ρωτήσαμε και ξαναρωτάμε:

· Τι έκανε για να αποτρέψει τις παράνομες πλην όμως προβλέψιμες ενέργειες της Τουρκίας;

· Τι απέγινε η πολυδιαφημισμένη θωράκιση της ΑΟΖ για την οποία τόσο παινεύονταν οι κυβερνώντες;

· Πώς εξηγούν οι ιθύνοντες της κυβέρνησης το γεγονός ότι η Γενική Γραμματεία του ΟΗΕ τηρεί ίσες αποστάσεις;

· Γιατί άραγε οι ΗΠΑ μιλούν για «ΑΟΖ που διεκδικεί η Κυπριακή Δημοκρατία»;

Ας απαντήσει, λοιπόν, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και οι κυβερνώντες σ’ αυτά τα ερωτήματα κι ας βάλουν επιτέλους ένα όριο στο πολιτικό τους παραλήρημα.

Ας μην ελπίζουν ότι θα παρασύρουν το ΑΚΕΛ στον κατήφορο της πόλωσης που επιδιώκουν.

Το ΑΚΕΛ θα θεωρεί πάντα εθνικό ό,τι είναι αληθινό. Δεν πρόκειται να μεταβάλει τη στάση του. Θα στέκεται πάντα με συνέπεια και σθένος απέναντι στην τουρκική επιθετικότητα. Δεν θα πάψει όμως να καταλογίζει ευθύνες σ’ αυτούς που δεν κάνουν ό,τι πρέπει για να την αντιμετωπίσουν, αλλά μόνο φωνάζουν σαν τον κλέφτη για να φοβηθεί ο νοικοκύρης.»