Χάνει τη θρυλική του διαύγεια ο 94χρονος Νέλσον Μαντέλα

«Είναι οδυνηρό να τον βλέπω”να γερνά”.

Για την Γκράτσα Ματσέλ, ο Νέλσον Μαντέλα, ο σύζυγος, ο πατέρας των παιδιών της, ο σύντροφος χρόνων δύσκολων, θα έμενε άφθαρτος από το χρόνο…

Σε μία προσωπική εξομόλογηση, σε τηλεοπτική συνέντευξη στο ειδησεογραφικό δίκτυο eNCA, τρεις ημέρες μετά την εισαγωγή του Μαντέλα σε στρατιωτικό νοσοκομείο στην Πρετόρια,  η Ματσέλ δήλωσε ότι ο εθνικός ήρωας της Νότιας Αφρικής, ο αγωνιστής κατά του απαρτχάιντ, χάνει σιγά-σιγά τη θρυλική του διαύγεια. «Αυτό που θέλω να πω είναι ότι αυτό το πνεύμα, αυτή η διαύγεια, βλέπετε, χάνονται σιγά σιγά… Το να τον βλέπεις να γερνά, είναι επίσης κάτι που προκαλεί πόνο… Αλλά καταλαβαίνετε και ξέρετε ότι αυτό θα έρθει».

Ο πρώην πρόεδρος της Νότιας Αφρικής έχει προσβληθεί από μια λοίμωξη των πνευμόνων – επανεμφάνιση προβλήματος που τον απασχολούσε και στο παρελθόν – και αντιδρά καλά στη θεραπεία που τού χορηγείται, ανακοίνωσε σήμερα η προεδρία στο Γιοχάνεσμπουργκ.

Η Ντικέλα, μια εγγονή του Μαντέλα, είπε στο ίδιο τηλεοπτικό δίκτυο, ότι ο παππούς θα πρέπει στο εξής να αποδεχτεί την κατάσταση της υγείας του. “Πιστεύω ότι εξετάζει τα πράγματα με ηρεμία, δέχτηκε ότι αυτό είναι μέρος της διαδικασίας γήρανσης και ότι αυτό αποτελεί μέρος της ίδιας της ανθρώπινης φύσης. Σε κάποια δεδομένη στιγμή, εξαρτόμαστε από κάποιον άλλον. Αυτό το έχει αποδεχθεί”, είπε.