Στη δημοσιότητα τα πόθεν έσχες των πολιτικών

Στην ιστοσελίδα της Βουλής αναρτήθηκαν πριν λίγη ώρα τα πόθεν έσχες 508 πολιτικών προσώπων για το οικονομικό έτος 2011, όπου και θα παραμείνουν για ένα μήνα, δηλαδή μέχρι της 11 Ιανουαρίου του 2013.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση της επιτροπής “Δήλωση περιουσιακής κατάστασης για το οικονομικό έτος 2011 (χρήση 2010) υπέβαλαν συνολικά, πεντακόσιοι οκτώ (508) υπόχρεοι: α. Πρωθυπουργός, β. τ. Πρωθυπουργός, γ. Υπουργοί, δ. Υφυπουργοί, ε. εξωκοινοβουλευτικοί Υπουργοί, στ. Βουλευτές, ζ. Ευρωβουλευτές, η. τέως Βουλευτές, θ. τ. Ευρωβουλευτές, ι. υπεύθυνοι  οικονομικών των Κομμάτων και ια. τ. υπεύθυνοι οικονομικών των Κομμάτων.

Οι ορκωτοί ελεγκτές λογιστές διενήργησαν τον έλεγχο των δηλώσεων και των δικαιολογητικών, που υπεβλήθησαν για το οικονομικό έτος 2011 (χρήση 2010), σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 3213/2003. Όπου συνέτρεχε περίπτωση κάλεσαν τους υπόχρεους, προς παροχή διευκρινήσεων και τελικώς συνέταξαν ατομικές εκθέσεις ελέγχου για κάθε ελεγχόμενο.

Στις εκθέσεις αυτές, μετά από σχετικό έλεγχο, έγινε πλήρης καταγραφή όλων των δηλωθέντων περιουσιακών στοιχείων (ακίνητα, εμπράγματα δικαιώματα σ’ αυτά, μετοχές ημεδαπών ή και αλλοδαπών εταιριών, ομόλογα και άλλες ομολογίες κάθε είδους και τα παράγωγα χρηματοοικονομικά προϊόντα κάθε είδους, καταθέσεις σε τράπεζες, ταμιευτήρια και άλλα ημεδαπά ή αλλοδαπά πιστωτικά ιδρύματα, πλωτά, εναέρια και χερσαία μεταφορικά μέσα, καθώς και τυχόν συμμετοχή σε κάθε είδους επιχειρήσεις).

Ο έλεγχος που διενεργήθηκε απέβλεπε στη διακρίβωση του εάν, με βάση τα δηλωθέντα και ελεγχθέντα δεδομένα, η απόκτηση νέων περιουσιακών στοιχείων ή η επαύξηση υφισταμένων, εκ μέρους των υπόχρεων, δικαιολογείται από το ύψος των πάσης φύσεως εσόδων αυτών, σε συνδυασμό και με τις δαπάνες διαβιώσεώς των.

Η Επιτροπή, μετά και το πέρας του ελέγχου από τους ορκωτούς ελεγκτές, και με βάση πάντοτε την έκθεση αυτών και την ηλεκτρονική επεξεργασία των δεδομένων όλων των δηλωθέντων περιουσιακών στοιχείων, διατηρεί την αρμοδιότητα προς επανέλεγχο των άνω δηλώσεων όποτε αυτό καταστεί αναγκαίο, όπως για παράδειγμα στο πλαίσιο του αναδρομικού ελέγχου που προβλέπει ο Ν. 4065/2012.

Οι δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης θα παραμείνουν αναρτημένες για ένα (1) μήνα και συγκεκριμένα έως και τις 11 Ιανουαρίου 2013.”.

Δείτε εδώ τα πόθεν έσχες των πολιτικών