Κατά των απολύσεων συμβασιούχων εκπαιδευτικών, Αναστασιάδης και Καρογιάν

«Πρέπει να κάνω ξεκάθαρο ότι περικοπές μπορεί να γίνουν από τομείς της παιδείας, αλλά όχι περικοπές οι οποίες να οδηγούν σε απολύσεις συμβασιούχων, οι οποίοι τα τελευταία δέκα ή δώδεκα χρόνια εργάζονται και υπηρετούν την εκπαίδευση» δήλωσε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ και υποψήφιος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης.

Ο κ. Αναστασιάδης και ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ Μάριος Καρογιάν, είχαν συνάντηση με αντιπροσωπεία του Συνδέσμου Συμβασιούχων Μέσης Εκπαίδευσης, για τα προβλήματα του κλάδου και τις απολύσεις συμβασιούχων εκπαιδευτικών, που αναμένεται να φθάσουν περίπου τους 500-550.

Αναστασιάδης και Καρογιάν δεσμεύτηκαν να καταβάλουν συνεχείς προσπάθειες για να μη προχωρήσει το σχέδιο των απολύσεων, μέσα στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης με την τρόικα.

«Η προσπάθειά μας θα είναι – παρά το γεγονός ότι τώρα δεν υπάρχουν πολλές επιλογές- να διορθωθούν οι στρεβλώσεις στη συνέχεια, έτσι ώστε να μην επιτραπεί σε κανέναν από τους εκπαιδευτικούς να βρεθεί εκτός εργασίας» είπε ο κ. Αναστασιάδης.

Φλέγον χαρακτήρισε το θέμα ο Μάριος Καρογιάν… «στόχος δεν είναι να απολυθούν εκπαιδευτικοί, ούτε και να χάσουν τις όποιες προοπτικές και το μέλλον τους, αφού πολλοί από αυτούς έχουν αφήσει προηγουμένως άλλες δουλειές για να αφιερωθούν στην εκπαίδευση… Θέλω να διαβεβαιώσω από πλευράς μας ότι αυτές οι στρεβλώσεις που παρουσιάζονται θα πρέπει να διορθωθούν» .

Για καίριο πλήγμα στη δημόσια παιδεία, μίλησε ο Πρόεδρος των συμβασιούχων εκπαιδευτικών, τονίζοντας ότι μεγάλη μερίδα των εκπαιδευτικών  βγαίνει στην ανεργία.