Αναλυτές και δημοσκόποι κλίνουν τη πλάστιγγα υπέρ Αναστασιάδη από τον πρώτο γύρο

Από πόρτα σε πόρτα… να μη χαθεί ούτε μία ψήφος, με στόχο την εκλογή του Νίκου Αναστασιάδη από τον πρώτο γύρο. Είναι η εντολή που έχει δοθεί από την ηγετική ομάδα του ΔΗΚΟ.

Ο πρόεδρος Μάριος Καρογιάν, οι Κυριάκος Κενεβέζος και Φύτος Κωνσταντίνου με στελέχη του κόμματος, δίνουν τον προεκλογικό αγώνα, «οργώνοντας» τις εκλογικές περιφέρειες της ελεύθερης Κύπρου. Με πολύ προσωπική εργασία και το πρόγραμμα της επόμενης ημέρας για την Κύπρο, φαίνεται πως έχουν καταφέρει να επιτύχουν μεγάλη συσπείρωση της εκλογικής βάσης. Ποσοστό που ξεπερνά το 50% με 55%.

Και αυτό παρά το γεγονός της διαφοροποίησης της οικογένειας του αείμνηστου Τάσσου Παπαδόπουλου, που φαίνεται να γέρνει υπέρ της υποψηφιότητας του Γιώργου Λιλλήκα. Γεγονός που σίγουρα προκάλεσε, αρχικά,  σύγχυση στην εκλογική βάση, αλλά, στην συνέχεια, δυνάμωσε την προσπάθεια και το αποτέλεσμα της συσπείρωσης.

ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ εκτιμούν ότι η εκλογή μπορεί να έρθει από τον πρώτο γύρο. Κάτι στο οποίο συναινούν, μετά και τις τελευταίες δημοσκοπήσεις και έγκυροι πολιτικοί αναλυτές.