“Φωτιά” στο πολιτικό σκηνικό εν αναμονή της προανακριτικής

Την ερχόμενη Πέμπτη αναμένεται η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για το θέμα της Προανακριτικής για τη λίστα Λαγκάρντ, ενώ την Δευτέρα ή την Τρίτη θα ανακοινωθεί η διαδικασία που θα ακολουθηθεί,εάν δηλαδή θα στηθούν τρεις ή τέσσερις κάλπες.

Το γεγονός αυτό προκαλεί την έντονη ανησυχία της κυβέρνησης και του ίδιου του Αντώνη Σαμαρά, καθώς ανάμεσα στα προτεινόμενα πρόσωπα είναι τόσο ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, όσο και ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

Η έντονη ανησυχία του πρωθυπουργού έγκειται στο γεγονός ότι πολλοί απο τους βουλευτές του κόμματος του σκέφτονται να  ψηφίσουν την παραπομπή του Γιώργου Παπανδρέου, με αποτέλεσμα ό Αντώνης Σαμαράς να ζητά “επιτακτικά” απο τους γαλάζιους βουλευτές να τηρήσουν την κυβερνητική γραμμή, ειδάλλως θα αντικρίσουν την πόρτα της εξόδου απο το κόμμα.

Ωστόσο, κανένας δεν θα γνωρίζει τι ψήφισε έκαστος βουλευτής αφού η ψηφοφορία είναι μυστική,γι αυτό το λόγο άλλωστε  η κυβέρνηση επιδιώκει να στηθούν τρεις κάλπες, όσες και οι προτάσεις των κομμάτων, προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν οι διαρροές.Την ίδια στιγμή τα κόμματα της αντιπολίτευσης αντιδρούν έντονα σε αυτό το ενδεχόμενο.