Φωτίου: Υπάρχουν όλες οι αναγκαίες συνθήκες επίλυσης του Κυπριακού

Ο Υπουργός Άμυνας Φώτης Φωτίου, μιλώντας σε εκδήλωση της Λαϊονικής Λέσχης Σαλίνα, στο Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας, που διοργανώθηκε προς τιμήν του συγγραφέα, μουσικοσυνθέτη, παραγωγού και σκηνοθέτη Σταύρου Σιδερά, ανέφερε ότι “έχουν διαμορφωθεί όλες οι αναγκαίες συνθήκες επίλυσης του κυπριακού προβλήματος” και πρόσθεσε  ότι «η Κυβέρνηση δηλώνει έτοιμη να εισέλθει στη διαδικασία των συνομιλιών με αποφασιστικότητα».

«Σεβόμενοι πλήρως τα περί Κύπρου ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και τις αρχές και αξίες της ΕΕ, επιδιώκουμε τη σύγκλιση των απόψεων των δύο πλευρών και την εξεύρεση μιας καθ’ όλα δίκαιης, βιώσιμης και αξιοπρεπούς λύσης», είπε ο Υπουργός.

Συμπλήρωσε ότι επιθυμία της Κυβέρνησης είναι η άρση των τετελεσμένων της τουρκικής εισβολής και η αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων.

Αναφερόμενος, εξάλλου, στις εξελίξεις στην ευρύτερη Ανατολική Μεσόγειο, ύστερα και από την ανακάλυψη των υδρογονανθράκων στην κυπριακή ΑΟΖ, ο κ. Φωτίου είπε ότι η δυνατότητα εδραίωσης της Κύπρου ως νέου σταθεροποιητικού παράγοντα στην περιοχή, κρίνεται επιβεβλημένη και απαραίτητη.

Είπε ακόμη ότι καταβάλλονται έντονες προσπάθειες για επιτυχή ανατροπή των αρνητικών δεδομένων από την παρατεταμένη οικονομική κρίση, καθώς η Κυβέρνηση εργάζεται σκληρά για τη δημιουργία των απαραίτητων συνθηκών ανάπτυξης και ευημερίας του κυπριακού λαού.

Για το Σταύρο Σιδερά, είπε ότι συνέδεσε το όνομά του με την προσφορά και την προβολή της πατρίδας μας στο εξωτερικό, αποτελώντας παράδειγμα προς μίμηση, ενώ απέδειξε επανειλημμένα ότι οι λέξεις «δυνατό» και «αδύνατο», δεν υπάρχουν στο λεξικό του.