Φωνάζει ο Χ´Κωστής της ΕΤΥΚ, αλλά οι διοικούντες κωφεύουν…

Η αλήθεια είναι πικρή για τους διοικούντες των τραπεζών. Ο γενικός γραμματέας της ΕΤΥΚ κ. Χ´ Κωστής τα λέει έξω από τα δόντια:”Να φέρουν πίσω τα golden boys τα εκατομμύρια που έχουν πάρει σαν bonus και να παραιτηθούν όλα τα συμβούλια Λαικής και τράπεζας Κύπρου”.

Μπορεί ο κ. Χ´Κωστής να φωνάζει αλλά δυστυχώς οι διοικούντες των τραπεζών κωφεύουν, δεν ακούνε τίποτα ή καλύτερα δεν θέλουν να ακούσουν τίποτα. Επανειλλημένα έχουμε τονίσει ότι ήρθε η ώρα να πληρώσουν όσοι ευθύνονται για την οικονομική κατάσταση του τόπου. Είναι τουλάχιστον απαράδεκτο και ανήθικο να κοινωνικοποιούνται μια ζωή οι ζημιές και να ιδιωτικοποιούνται τα κέρδη. 

Είναι απαράδεκτο και ανέντιμο να πληρώνουν τα σπασμένα οι εργαζόμενοι και η χαμηλόμισθοι υπάλληλοι των τραπεζών μέσα απο περικοπές στους μισθούς τους. Κάποιοι μάλιστα προσπαθούν να μειώσουν τις αντιδράσεις της συντεχνίας των τραπεζικών υπαλλήλων, θεωρώντας πως είναι άνευ αντικειμένου οι φωνές του κ. Χ´Κωστή και των υπόλοιπων μελών της συντεχνίας.

Εμείς θα παραμείνουμε δίπλα στη συντεχνία των τραπεζικών υπαλλήλων και σε όλους όσους πλήττονται άδικα απο κρίση που άλλοι προκάλεσαν.