Φρίκη! Ανάβουν φωτιά στα κέρατα του ταύρου που… βασανίζεται μέχρι θανάτου! (Video)

  • Το ζωντανό τρελαίνεται από τον τρόμο και αρχίζει να τρέχει δεξιά και αριστερά μαινόμενο. Οι πυρσοί καίγονται και του καίνε και το δέρμα και εκείνο ανήμπορο συνεχίζει να τρέχει…

Στην Ισπανία η δολοφονίες και ο βασανισμός των ταύρων είναι ένα φαινόμενο που έχει βαθιές ρίζες. Πολλοί είναι εκείνοι πλέον που ζητούν την κατάργηση του. Εκτός από τις ταυρομαχίες υπάρχουν όμως και πολλά φεστιβάλ σε διάφορες πόλεις όπου σκοτώνουν και βασανίζουν τους ταύρους. Οι αρχές της Ισπανίας τα χαρακτηρίζουν πολιτισμικά γεγονότα και για το λόγο αυτό αρνούνται να τα καταργήσουν.

Ένα άλλο αποτρόπαιο φεστιβάλ βασανισμού ταύρου γίνεται στην πόλη Μεντινατσέλι της Ισπανίας. Εκεί το βράδυ δένουν στα κέρατα του ταύρου δυο μεγάλους πυρσούς, τους ανάβουν και αφήνουν τον ταύρο μέσα στην αρένα.

Το ζωντανό τρελαίνεται από τον τρόμο και αρχίζει να τρέχει δεξιά και αριστερά μαινόμενο. Οι πυρσοί καίγονται και του καίνε και το δέρμα και εκείνο ανήμπορο συνεχίζει να τρέχει.

Το φεστιβαλ είναι ανοιχτό για όλους αλλά απαγορεύεται να το μαγνητοσκοπήσουν ή να τραβήξουν φωτογραφίες. Ένα μέλος του οργανισμού για τα δικαιώματα των ζώων animal naturalis, κατάφερε να απαθανατίσει τις σκηνές. Μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο έχουν συγκεντρωθεί περισσότερες από 90.000 υπογραφές και ζητούν παρέμβαση του ίδιου του Πάπα για να σταματήσει το έθιμο.

Κάθε χρόνο στην Ισπανία καίγονται 3.000 ταύροι σε διάφορα φεστιβάλ.