ΑΚΕΛ: Καμία εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση να διαχειριστεί τα περιουσιακά στοιχεία του Συνεργατισμού

Δήλωση Εκπροσώπου Τύπου του ΑΚΕΛ, Στέφανου Στεφάνου, για τα περιουσιακά στοιχεία του Συνεργατισμού

Καμία εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση να διαχειριστεί τα περιουσιακά στοιχεία του Συνεργατισμού

Κάθε μέρα που περνά, με όσα βλέπουμε και ακούμε, γινόμαστε ολοένα και πιο ανήσυχοι για την τύχη των περιουσιακών στοιχείων του Συνεργατισμού, η αξία των οποίων είναι πάρα πολύ μεγάλη.

Οι έντονες ανησυχίες μας πηγάζουν από το γεγονός ότι η κυβέρνηση και ο Υπουργός Οικονομικών αποφεύγουν να απαντήσουν στα επίμονα ερωτήματά μας για τις προθέσεις τους σε σχέση με τα περιουσιακά στοιχεία του Συνεργατισμού.

Οι κυβερνώντες δεν απαντούν ποτέ τι προτίθενται να κάνουν με τα ακίνητα του Συνεργατισμού, η αξία των οποίων ανέρχεται περίπου σε 650 εκατομμύρια ευρώ.

Οι κυβερνώντες κρύβουν τις προθέσεις τους και για τις εταιρείες του Συνεργατισμού, οι οποίες είναι κερδοφόρες και σημαντικές για την οικονομία του τόπου.

Οι ανησυχίες μας ενισχύονται από το γεγονός ότι η κυβέρνηση προχωρεί σε αποφάσεις και ενέργειες που δημιουργούν τετελεσμένα χωρίς να ρωτά και να ενημερώνει κανένα και χωρίς να ζητά γνωμοδοτήσεις σχετικά με τη νομιμότητα των αποφάσεων της. Αυτό επιβεβαίωσε χθες και ο Γενικός Ελεγκτής χθες στη Βουλή.

Δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση. Ειδικά στα ζητήματα του Συνεργατισμού, αφού είναι η κυβέρνηση που μεθόδευσε το ξεπούλημά του παραδίδοντάς τον σε μια ιδιωτική τράπεζα με κρατική επιδότηση πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ.

Το ΑΚΕΛ δεν πρόκειται να ανεχθεί και να επιτρέψει στην κυβέρνηση να προχωρήσει σε ξεπούλημα της περιουσίας του Συνεργατισμού η οποία, σε τελική ανάλυση, ανήκει στην κοινωνία. Το ΑΚΕΛ θα συνεχίσει να αξιοποιεί κάθε διαθέσιμο μέσο, εντός και εκτός Βουλής, για να υποχρεωθεί η κυβέρνηση να δώσει απαντήσεις και να αποκαλύψει τις προθέσεις της.

Το ΑΚΕΛ θα συνεχίσει να αγωνίζεται για να εμποδίσει την κυβέρνηση να ξεπουλήσει και την περιουσία του Συνεργατισμού.