Υπό κράτηση ο Ονουφρίου

Σε καθεστώς κράτησης θα παραμείνει ο Ανδρέας Ονουφρίου μετά από την απορριπτική απόφαση του Κακουργιοδικείου Λεμεσού να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όσους μέχρι την εκδίκαση της απόφασης την ερχόμενη Τρίτη.

Σύμφωνα με την απόφαση, για τον πρώην κατάδικο υπάρχουν μαρτυρίες και στοιχεία που κάνουν ορατή την καταδίκη του, γεγονός που ωθεί το Κακουργιοδικείο να κάνει αποδεκτή την θέση της νομικής υπηρεσίας, ότι τυχόν απόλυσή του ελλοχεύει κινδύνους να διαπράξει κι άλλα αδικήματα, αλλά και να διαφύγει στο εξωτερικό. 

Ο 63χρονος κατηγορείται ότι στις 24 Απριλίου, όταν καταζητείτο από την Αστυνομία κι είχε εντοπιστεί σε αγροικία στην κοινότητα της Λάγειας, πυροβόλησε με στρατιωτικό τυφέκιο G3 κατά αστυνομικών. Επίσης, ο πρώην κατάδικος κατηγορείται και για ανάλογα αδικήματα σε βάρος του, που προέκυψαν κατά την επιχείρηση διαφυγής του από την κατοικία του στην Λεμεσό στις 18 Απριλίου.  Μαζί με τον Ονουφρίου κατηγορούνται κι ο 62χρονος ιδιοκτήτης της αγροικίας στη Λάγεια, όπου βρήκε καταφύγιο ο 63χρονος , καθώς και ο 60χρονος κάτοχος του δίκανου κυνηγετικού όπλου, που κρυβόταν ο Ονουφρίου.

Σε βάρος των κατηγορουμένων απαγγέλθηκαν συνολικά 35 κατηγορίες, οι σοβαρότερες των οποίων αφορούν την απόπειρα φόνου, την κατοχή, πυροβόλου όπλου κατηγορίας Α`, εκρηκτικών υλών και πυρομαχικών.  Το Δικαστήριο έκανε αποδεκτό το αίτημα των δύο συγκατηγορουμένων του Ονουφρίου, να αφεθούν προσωρινά ελεύθεροι ως την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας,  με τους ίδιους όρους και την εγγύηση που ίσχυαν και προηγουμένως.