ΔΗΚΟ: Εκτός νόμου όσοι κατέχουν και κάνουν χρήση κρατικών οχημάτων

Οφείλουν να τα παραδώσουν στη Δημοκρατία

Με βάση το νόμο που ψήφισε η Βουλή, ωφέλημα οχήματος έχουν μόνο έξι πολιτειακοί αξιωματούχοι

Σε απάντηση σημερινών δημοσιευμάτων, αναφορικά με το πολυσυζητημένο θέμα του ωφελήματος οχήματος σε κρατικούς αξιωματούχους, διευκρινίζουμε ότι η Βουλή έχει ψηφίσει νομοθεσία, με την οποία κανένας κρατικός αξιωματούχος δεν δικαιούται του ωφελήματος λιμουζίνας εκτός από:

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Πρόεδρο της Βουλής, τον Πρόεδρο του Ανωτάτου Δικαστηρίου, τον Γενικό και Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα και τον Γενικό Ελεγκτή.

Παραχώρηση του ωφελήματος κρατικού οχήματος σε άλλους κρατικούς αξιωματούχους εκτός από τους προαναφερθέντες, προϋποθέτει την κατάθεση σχετικών κανονισμών εκ μέρους της κυβέρνησης.

Η Βουλή, έχει πράξει ότι ήταν δυνατόν για να θέσει φρένο στην κατάχρηση του ωφελήματος, περιορίζοντας ουσιαστικά τον αριθμό των δικαιούχων. Ταυτόχρονα, έθεσε περιορισμούς στον κυβισμό και στην εκπομπή ρύπων των οχημάτων.

Η Βουλή, είχε δώσει στην κυβέρνηση προθεσμία τριών μηνών από τη δημοσίευση του νόμου (31/1/2014) για κατάθεση σχετικών κανονισμών, εάν επιθυμούσε να δώσει αυτό το δικαίωμα και σε άλλους κρατικούς αξιωματούχους εκτός από αυτούς, που προνοεί ο νόμος.

Η προθεσμία έληξε από τον περασμένο Απρίλιο και μέχρι σήμερα δεν έχουν κατατεθεί σχετικοί κανονισμοί. Για τη Βουλή το θέμα θεωρείται λήξαν.

Συνεπώς, όσοι κατέχουν κρατικά οχήματα, είναι εκτός νόμου και οφείλουν να τα παραδώσουν στη Δημοκρατία.