Υπόμνημα στην τρόικα στέλνει ο Σύνδεσμος Αξιογράφων

Τις δικές του προτάσεις θα υποβάλλει σήμερα στις 4 το απόγευμα ο Σύνδεσμος Κατόχων Αξιογράφων σε κλιμάκιο της Τρόικας. «Το υπόμνημα δεν θα είναι εκείνο που θέλουν αυτοί, αλλά θα είναι πιο διεκδικητικό. Απαιτούμε άμεσα τα λεφτά μας πίσω, γιατί παρατύπησαν, παρανόμησαν”, υποστηριξε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Φοίβος Μαυροβουνιώτης.

Οπως υποστήριξε, “το λιγότερο που έχουμε να πάρουμε είναι το 4,5%. Παρακάτω είναι η κόκκινη γραμμή. Αν το απορρίψουν, την επόμενη μέρα ξεκινούμε τα μέτρα. Ας ελπίσουμε ότι δεν θα χρειαστεί. Γιατί με τα μέτρα θα καταστρέψουμε τις τράπεζες και θα τις διαλύσουμε. Εκείνοι που έφταιξαν θα πρέπει να πληρώσουν, πρέπει να γίνει έρευνα από την ΜΟΚΑΣ», είπε ο Φοίβος
Μαυροβουνιώτης.

«Θα πρέπει να πειστούν ότι το δίκαιο είναι με το μέρος μας. Αν σωθούμε εμείς, θα σωθούν και οι τράπεζες και το κράτος», είπε λέγοντας ότι «μαζί με τον Αντιπρόεδρο του Συνδέσμου Σταύρο Γιαλλουρίδη, τον Σάκη Κωνσταντινίδη και τον Μάριο Ηλιάδη φέραμε τα πράγματα σε μια πολύ ελπιδοφόρα πορεία»

Ο σύνδεσμος είχε επαφές με τις τράπεζες, το Διοικητή της Κεντρικής και το Υπουργείο Οικονομικών οι οποίοι δέχιθηκαν ως εφικτό, το 4,5% να μείνουν τα αξιόγραφα όπως έχει και με τη λογική ότι θα γίνει συμψηφισμός των δανείων τα οποία ζητούμε, και παράλληλα να μάθουμε πότε θα πάρουμε τα χρήματά μας».

Ο κ Μαυροβουνιώτης υποστήριξε ότι όταν θα γίνει η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και εφόσον το κράτος θα φύγει από εγγυητής, «τότε τα κεφάλαια θα είναι διασφαλισμένα».

Σας ζητούμε να μας εμπιστευτείτε απόλυτα ότι θα κάνουμε όλες τις ενέργειες, όλες τις ορθολογικές κινήσεις, εκεί που επιβάλλεται πίεση θα την εξασκήσουμε μέχρις εσχάτων. Είπαμε ότι αν δεν λυθεί το πρόβλημα, εμείς ξεκινούμε τα μέτρα», πρόσθεσε.

Ανέφερε ότι επειδή οι τράπεζες έχουν αντιληφθεί τους κινδύνους που υπάρχουν έκαναν υποχωρήσεις.

Ο Μάριος Ηλιάδης, νομικός σύμβουλος του συνδέσμου, υποστήριξε ότι «το πιο σημαντικό πράγμα που έχει επιτευχθεί είναι ότι πείσαμε και τις δύο τράπεζες και το Υπουργείο Οικονομικών να υποβάλουν πρόταση προς την Τρόικα, η οποία πρέπει να ικανοποιεί τις απαιτήσεις των κατόχων αξιόγραφων.

Θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν ώστε η πρόταση που θα κατατεθεί στην Τρόικα να είναι αυτή που
ικανοποιεί τις δικές μας προσδοκίες και το δίκαιο στις συγκεκριμένες συνθήκες».