Οικολόγοι προς ΑΚΕΛ: “Το ερώτημα είναι γιατί δεν βιάζεται η κυβέρνηση”

Σκληρή απάντηση στον γγ του ΑΚΕΛ, Ανδρο Κυπριανού για τις δηλώσεις του περί βιασύνης ορισμένων  να συμφωνήσουν με την τρόικα, έδωσαν οι Οικολόγοι. «Δεν συμφωνούμε με τις περισσότερες από τις προτάσεις της τρόικας και δεν βιαζόμαστε πλέον. Με την αναβλητικότητα, την αναποφασιστικότητα και τις παραλείψεις αυτής της κυβέρνησης η δανειακή σύμβαση θα είναι επώδυνη και σκληρή.»

Το ερώτημα είναι γιατί το κυβερνών κόμμα και η κυβέρνηση δεν βιάζονται να πάρουν μέτρα για την οικονομία τα τελευταία τέσσερα χρόνια με αποτέλεσμα η οικονομία και ο Κυπριακός λαός να οδηγηθούν στα νύχια της Τρόικα;

Όσο για τις δηλώσεις του κ Κυπριανού ότι “η αγορά αντέχει“ το κίνημα οικολόγων υποστηρίζει πως «είναι άξιο απορίας για ποια αγορά μιλά ο Κυπριανού. Για την αγορά με τους 40,000 ανέργους , τους χιλιάδες ιδιοκτήτες μικρομεσαίων επιχειρήσεων που έκλεισαν, τους εκατοντάδες άπορους μαθητές που πεινάνε, τους εκατοντάδες συμπατριώτες μας που καθημερινά επισκέπτονται τα κοινοτικά
παντοπωλεία, τις εκατοντάδες οικογένειες που μέσα σε μια νύχτα είδαν το βιοτικό τους επίπεδο να πέφτει.

Ας ρωτήσει λοιπόν ο κ.Κυπριακού όλους αυτούς τους χιλιάδες συμπατριώτες μας αν αντέχουν, στην κατάσταση που τους έφερε η φιλολαϊκή Κυβέρνηση του ΑΚΕΛ”.υποστηρίζου οι Οικολόγοι.

Όσο για τη διαπραγμάτευση με την Τρόικα, υποστηρίζουν οτι  το μνημόνιο για να είναι αποτελεσματικό, πρέπει να περιλαμβάνει και σχέδια ανάπτυξης.

“Η δική μας εισήγηση προτείνει τη διασύνδεση των φορολογικών μέτρων με έργα ανάπτυξης και δημιουργίας θέσεων εργασίας με αντίστοιχη προσαρμογή των όρων του μνημονίου. Προτείνουμε δηλαδή την χρηματοδότηση της ανάπτυξης από πόρους που θα προκύψουν από το μνημόνιο είτε αυτοί αποτελούν μέρος του δανείου ή δεσμεύσεις των ευρωπαϊκών θεσμών για αξιοποίηση ευρωπαϊκών ταμείων ανάπτυξης και συνοχής” καταλήγουν.