Υπουργικό: Εγκρίθηκε ο προυπολογισμός ΕΥΚ, αλλαγές στην άδεια οδήγησης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης προήδρευσε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου.

Μετά τη συνεδρία, η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος κα Κλέλια Βασιλείου σε δηλώσεις της στους δημοσιογράφους ανέφερε ότι κατά τη σημερινή συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου «εγκρίθηκε σήμερα ο Προϋπολογισμός της Εταιρείας Υδρογονανθράκων Κύπρου για το έτος 2018.

Ο προϋπολογισμός ανέρχεται στα περίπου έξι εκατομμύρια ευρώ και περιλαμβάνει πέραν των μισθολογικών και λειτουργικών αναγκών, ποσά για Νομικούς Εμπορικούς και Τεχνικούς Συμβούλους, λογισμικά προγράμματα και απρόβλεπτες δαπάνες.

Το γεγονός επιβεβαιώνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ότι το ενεργειακό πλάνο της Κυπριακής Δημοκρατίας υλοποιείται κανονικά.

Επίσης σήμερα, εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός της Αρχής Παιγνίων και Εποπτείας Καζίνου για το 2018. Πέραν της υλοποίησης του μεγάλου έργου εντός τριετίας, αλλά και το προσωρινού που ξεκινά στο επόμενο διάστημα, η Κυβέρνηση διασφαλίζει μέσω της Αρχής την προστασία του κοινωνικού συνόλου. Ο προϋπολογισμός παρουσιάζεται ισοσκελισμένος στο ύψος των περίπου τεσσεράμισι εκατομμυρίων ευρώ.

Εγκρίθηκε, επίσης, μετά από εισήγηση του Υπουργείου Μεταφορών Επικοινωνιών και Έργων, η άδεια μαθητευόμενου οδηγού να αποκτάται στο 17ο έτος ηλικίας, ενώ τα μαθήματα καθίστανται υποχρεωτικά. Επίσης στο ίδιο πλαίσιο, και για λόγους πρόληψης ατυχημάτων, καθίσταται υποχρεωτική η ετήσια παρουσίαση πιστοποιητικού υγείας για πρόσωπα άνω των 76 ετών μαζί με την αίτηση για ανανέωση άδειας οδήγησης τους.

Το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε, επίσης, σήμερα, την απαλλαγή των οχημάτων που ανήκουν ή χρησιμοποιούνται από άτομα με αναπηρίες από τα τέλη κυκλοφορίας.

Η τροποποίηση της υφιστάμενης νομοθεσίας προέκυψε έπειτα από γραπτό αίτημα του Διοικητικού Συμβουλίου «Αγκαλιάς – Ελπίδας» της Παγκύπριας Οργάνωσης Γονέων και Φίλων με εγκεφαλικές και άλλες παραλύσεις».