Διπλό φονικό: Παραδοχή Τζιωνή – ξέσπασαν οι συγγενείς

Ξεκίνησε σήμερα η εκδίκαση της  υπόθεσης με το διπλό φονικό, το στυγρό έγκλημα που διαπράχθηκε στις 19 Απριλίου στο τρόβολο, με θύματα το ζεύγος Γιώργου Χατζηγεωργίου και Ντίνας Σεργίου.

Ο 33χρονος Λοίζος Τζιωνής παραδέχθηκε στις 7 από τις 8 κατηγορίες που του απήγγειλε η Κατηγορούσα Αρχή, και δεν παραδέχθηκε στην 6η  κατηγορία που αφορά στη διάρρηξη της κατοικίας του άτυχου ζεύγους.

Οι άλλοι τρεις συγκατηγορούμενοι του, Σάρα Σιάμς, Λευτέρης Σολωμού και Μάριος Χατζηξενοφώντος, δήλωσαν μη παραδοχή και στις οκτώ κατηγορίες.

Η αίθουσα του Κακουργιοδικείου στον πρώτο όροφο του κτιρίου τέσσερα ήταν κατάμεστη από νωρίς, τόσο από εκπροσώπους των Μέσων όσο και από συγγενείς των θυμάτων, αλλά και των κατηγορουμένων. Για πρώτη φορά εμφανίστηκαν συγγενείς των θυμάτων και φίλοι, οι οποίοι ξέσπασαν κατά την είσοδο των τεσσάρων κατηγορουμένων στην αίθουσα, αναφωνώντας «φονιά».

Το ίδιο σκηνικό εκτυλίχθηκε και κατά την έξοδο των τεσσάρων κατηγορούμενων και ειδικότερα του 33χρονου Λοΐζου Τζιωνή. Ξαδέλφη των θυμάτων η οποία βρισκόταν εντός της αίθουσας, φώναξε δυο φορές φονιά προς τον κατηγορούμενο, ο οποίος αναχώρησε τελευταίος από την αίθουσα, συνοδεία πάνοπλων αστυνομικών. Ισχυρή αστυνομική δύναμη, εξάλλου, συνόδευε και τους υπόλοιπους κατηγορούμενους και παρέμεινε στην αίθουσα κατά τη διάρκεια της ημίωρης διαδικασίας.

Η ακρόαση της υπόθεσης θα αρχίσει στις 29/10/2018 στις 9 το πρωί.

Στις 29 Οκτωβρίου ορίστηκε η επόμενη ακροαματική διαδικασία για γεγονότα και ακροάσεις για τους τρεις που δεν παραδέχτηκαν, ενώ σημειώνεται ότι και οι τέσσερις παραμένουν υπό κράτηση μέχρι τότε.

Ο Λοΐζος Τζιωνής ανέφερε, κατά την απαγγελία της πέμπτης κατηγορίας, ότι δεν υπήρξε ακριβώς διαμάχη. Η πέμπτη κατηγορία ήταν αυτή της ληστείας κατά παράβαση των άρθρων 282, 283, 20 και 21 του Ποινικού Κώδικα (Κεφάλαιο 154). Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε ότι οι κατηγορούμενοι, κατά τη διάρκεια της νύχτας στις 19 Απριλίου, και ενώ ήταν οπλισμένοι με επιθετικά όργανα, δηλαδή μαχαίρι, σπαθί και πτυσσόμενο ρόπαλο, έκλεψαν ένα πορτοφόλι που περιείχε δελτίο ταυτότητας, πιστωτικές κάρτες και άγνωστο χρηματικό ποσό, και ένα ζεύγος γυαλιά αγνώστου αξίας, αντικείμενα που άνηκαν στον Χατζηγεωργίου. Αμέσως πριν την κλοπή χρησιμοποίησαν πραγματική βία εναντίον του, με σκοπό να αποκτήσουν και να κατακρατήσουν την κλαπείσα περιουσία.

Επιπρόσθετα, ο Τζιωνής δεν παραδέχθηκε μερικώς τη διάρρηξη του σπιτιού, αφού σημείωσε ότι «ήταν ανοικτά». Σε ότι αφορά την απαγωγή του 15χρονου γιου του ζεύγους, ο Τζιωνής σημείωσε ότι τον μετέφεραν στο κελάρι απλώς για «τη φύλαξή του και για να μεν σκοτωθεί», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο δικηγόρος της Σάρας Σιαμς σημειώνεται ότι επανέλαβε τους φόβους που εκφράζει η πελάτισσά του για τη ζωή της, με τον Λοΐζο Τζιωνή να σχολιάζει ενώπιον Δικαστηρίου ότι φοβάται ότι «θα τη σκοτώσει».