ΑΚΕΛ: Η Κυβέρνηση εγκληματεί σε βάρος του Συνεργατισμού

Η Κυβέρνηση εγκληματεί σε βάρος του Συνεργατισμού, αλλά και σε βάρος της κοινωνίας ανέφερε σε δηλώσεις του ο εκπροσώπος τύπου του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου, για τις εξελίξεις στο Συνεργατισμό:

Οι κυβερνώντες λένε ψέματα για το Συνεργατισμό. Και λένε ψέματα για δυο λόγους:

1. Λένε ψέματα για να αποκρύψουν τις ασήκωτες ευθύνες τους για την κατάσταση στο Συνεργατισμό. Έξι, σχεδόν, χρόνια διαχειρίζονται το Συνεργατισμό και αντί να επιλύσουν τα προβλήματα, όχι μόνο έγιναν μέρος των προβλημάτων, αλλά προκάλεσαν και καινούρια.

2. Λένε ψέματα, για να παραπλανήσουν τους πολίτες για τις πραγματικές τους προθέσεις. Κρατικοποίησαν το Συνεργατισμό δεσμευόμενοι να τον επιστρέψουν στην κοινωνία και τους πολίτες. Κι αυτή τη δέσμευση την επανέλαβαν μερικές φορές, μέχρι και πρόσφατα. Αντί τούτου, οι κυβερνώντες μεθόδευσαν το ξεπούλημα του Συνεργατισμού σε συγκεκριμένη τράπεζα, σενάριο που για μήνες κυκλοφορούσε σε διάφορα κέντρα συζητήσεων. Η κυβέρνηση καμώνεται πως διαπραγματεύεται σε ένα στημένο παιγνίδι.

Πέραν του ξεπουλήματος, οι κυβερνώντες είναι έτοιμοι να εγγυηθούν με πολλά εκατομμύρια, την επένδυση των ιδιωτών. Δηλαδή, οι φορολογούμενοι πολίτες θα πληρώσουν τις ζημιές, θα πληρώσουν και για τα κέρδη που αναμένουν να έχουν οι ιδιώτες από το Συνεργατισμό. Αυτή είναι η πολιτική των κυβερνώντων. Κοινωνικοποιούν τις ζημιές και ιδιωτικοποιούν τα κέρδη.

Η Κυβέρνηση Αναστασιάδη – Συναγερμού εγκληματεί σε βάρος του Συνεργατισμού, αλλά και σε βάρος της κοινωνίας. Γι’ αυτό της το έγκλημα πρέπει να λογοδοτήσει.

Για τις όποιες ευθύνες των κυβερνώντων για το ξεπούλημα του συνεργατισμού –πέραν των πολιτικών– η Γενική Εισαγγελία και η Ελεγκτική Υπηρεσία θα πρέπει να προχωρήσουν σε ολοκληρωμένη διερεύνηση.