ΥΠΕΣ για Πουρνάρα: Ποινικό αδίκημα να γνωρίζεις και να μην μιλάς

Ο Υπουργός  Εσωτερικών, Νίκος Νουρής και ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού,  επισκέφθηκαν σήμερα το κέντρο προσωρινής φιλοξενίας Πουρνάρα, με αφορμή τις σοβαρές καταγγελίες περί σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών.

Οι καταγγελίες έγιναν γνωστές από λειτουργό της ύπατης αρμοστείας στην κοινοβουλευτική Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Σε δηλώσεις του ο Νίκος Νουρής, ξεκαθάρισε πως το Υπουργείο θα είναι αμείλικτο σε τέτοιου είδους καταγγελίες και αναφερόμενος στην Ύπατη Αρμοστεία, η οποία έκανε γνωστά τα εν λόγω περιστατικά, τόνισε πως “η γνώση τέτοιων καταγγελιών και η μη ενημέρωση των αρμοδίων έγκαιρα, συνιστά επίσης ποινικό αδίκημα. “

Ο κ. Νουρής άφησε αιχμές κατά του Εκπροσώπου της Υπάτης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών, ο οποίος προχώρησε μόλις χθες στη συγκεκριμένη καταγγελία ενώπιον της Επιτροπής ενώ, όπως είπε ο Υπουργός Εσωτερικών, γνώριζε εδώ και τουλάχιστον τέσσερις ημέρες για το θέμα.

«Όσοι προβαίνουν σε δημόσιες καταγγελίες θα πρέπει να γνωρίζουν ότι είναι ποινικό αδίκημα να γνωρίζεις για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και να μην προβαίνεις άμεσα σε καταγγελία», ανέφερε ο κ. Νουρής.

Ο υπουργός Εσωτερικών είπε ότι η Κύπρος δέχεται δυσανάλογες μεταναστευτικές ροές για το μέγεθος της σε αυτές δύσκολες συνθήκες, ενώ είμαστε η πρώτη χώρα σε αιτητές ασύλου.

«Έχουμε ένα μεγάλο αριθμό από διαφορετικές εθνικότητες και διαχειρίζονται διαφορετικά την κάθε περίπτωση», πρόσθεσε δε ο υπουργός Εσωτερικών.

Ταυτόχρονα, ο κ. Νουρής εξήγησε ότι υπάρχει κέντρο καραντίνας στο οποίο μένουν αυτοί που εισέρχονται ενώ την ίδια ώρα σημείωσε υπάρχουν συνεχόμενα προβλήματα φυματίωσης.