Τesla S: Ένα 100% ηλεκτρικό αυτοκίνητο

Το Tesla S είναι ένα 100% ηλεκτρικό αυτοκίνητο, με 416 άλογα να υπηρετούν αυτή την καινούργια έκδοση.

Είναι ήδη ιδιαίτερα δημοφιλές στην Καλιφόρνια και θεωρείται ότι θα είναι το αυτοκίνητο του μέλλοντος.

Δεν χρειάζεται να πατήσουμε κανένα κουμπί, καθώς υπάρχει μια κεντρική ταμπλέτα που μας επιτρέπει να ελέγχουμε όλες τις λειτουργίες, όπως τις επιλογές οδήγησης, το GPS, τον κλιματισμό και την ηλιοροφή.

Είναι μια πραγματική επανάσταση σε σχέση με ό,τι έχουμε συνηθίσει μέχρι σήμερα.

Η οθόνη αφής είναι 17 ίντσες, ενώ όλες οι υπηρεσίες είναι ολοκληρωτικά ηλεκτρικές.

Η αυτονομία του καινούργιου αυτού μοντέλου φτάνει τα 500 χιλιόμετρα.

«Λοιπόν, η μπαταρία του οχήματος είναι τοποθετημένη κάτω από το δάπεδο. Αποτελεί μέρος του αυτοκινήτου και είναι φτιαγμένη ολοκληρωτικά απο αλουμίνιο, γι’ αυτό και είναι τόσο ελαφριά» ανέφερε ο διευθυντής εμπορικών πωλήσεων Ζερόμ Γκιγιέν.

Η μπαταρία λιθίου χρησιμοποιείται για πρώτη φορά για ένα όχημα μαζικής χρήσης.

Η Τέσλα παράγει 30.000 αυτοκίνητα S τον χρόνο και γι’ αυτό το λόγο αγόρασε αυτό το εργοστάσιο της Τογιότα, την περίοδο της κρίσης, το οποίο ήταν εφοδιασμένο, πριν το πουλήσει η γιαπωνέζικη εταιρία με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας.

Όλα τα μέρη του αυτοκινήτου κατασκευάζονται εδώ, εκτός από τα λάστιχα. Το 80% του οχήματος είναι από αλουμίνιο ή ανθρακόνημα.

Όσον αφορά την επαναφόρτιση της μπαταρίας, υπάρχουν δύο επιλογές: μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα φορτιστή υψηλής ισχύος που χρειάζεται μόλις 20 λεπτά για να φορτίσει το όχημά σας, ή ένα ειδικό καλώδιο τροφοδοσίας που συνδέεται σε οποιαδήποτε πρίζα. Το αυτοκίνητό σας θα φορτίσει τότε σε πέντε ώρες.

«Η μηχανή εσωτερικής καύσης είναι πραγματικός ταύρος. Είναι η σωστή στιγμή για να εισάγουμε τη νέα τεχνολογική καινοτομία» αναφέρει ο διευθυντής πωλήσεων της Τέσλα, Γκράχαμ Κάρολ.

Η τιμή που φέρνει αυτή η αυτοκινητιστική επανάσταση είναι 60.000 Ευρώ, τόσο στην Ευρώπη, όσο και στις Ηνωμένες Πολιτείες. Σε λίγα χρόνια μάλιστα, μια νέα έκδοση της Τέσλα αναμένεται να έχει τη μισή τιμή.