”Τυφλός, κωφός, και με βγαλμένα δόντια” από τα βασανιστήρια στην Β. Κορέα! (Videos)

Το κεφάλι του ήταν ξυρισμένο, ήταν τυφλός και κουφός, τα χέρια του και τα πόδια του ήταν εντελώς παραμορφωμένα και είχε μια τεράστια ουλή στο γόνατό του, ενώ «έμοιαζε σαν κάποιος να είχε πάρει μια πένσα και να είχε ανακατατάξει τα κάτω δόντια του»

Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για την κατάσταση στην οποία επέστρεψε ο γιος τους από τη Βόρεια Κορέα, μετά τη σύλληψή του από το καθεστώς, αποκάλυψαν οι γονείς του Οτο Γουόρμπιερ, στην πρώτη τους συνέντευξη μετά τον θάνατό του.

Μιλώντας στην εκπομπή Fox News του αμερικανικού δικτύου, ο Φρεντ και η Σίντι Γουόρμπιερ χαρακτήρισαν το καθεστώς της ασιατικής χώρας «τρομοκράτες» που «βασάνισαν συστηματικά» τον γιο τους.

Ο Γουόρμπιερ, 22 ετών, συνελήφθη το 2016 στη Βόρεια Κορέα την οποία επισκεπτόταν ως τουρίστας. Καταδικάστηκε σε 15 χρόνια καταναγκαστικά έργα επειδή προσπάθησε να κλέψει μια αφίσα προπαγάνδας από το ξενοδοχείο όπου διέμενε, σύμφωνα με μμε της Βόρειας Κορέας.

Τον περασμένο Ιούνιο αποφυλακίστηκε για ιατρικούς λόγους, επέστρεψε στην πατρίδα του για ιατρικούς λόγους για να αφήσει λίγες ημέρες αργότερα την τελευταία του πνοή σε νοσοκομείο του Σινσινάτι, όπου νοσηλευόταν αμέσως μετά την επιστροφή του.

Στην πρώτη του συνέντευξη μετά το θάνατό του, οι γονείς του Ότο δήλωσαν πως «ήρθε η ώρα να πουν την αλήθεια για την κατάσταση στην οποία μεταφέρθηκε στις ΗΠΑ.

«Δεν ήταν ατύχημα»

Οι γονείς του 22χρονου φοιτητή απορρίπτουν το ιατρικό ανακοινωθέν σύμφωνα με το οποίο ο Ότο Γουόρμπιερ βρισκόταν σε κατάσταση «μη ανταποκρινόμενης εγρήγορσης», λέγοντας πως ο γιος τους «κινούνταν και χειρονομούσε βίαια, κάνοντας αυτούς τους κραυγαλέους και απάνθρωπους ήχους».

Το κεφάλι του ήταν ξυρισμένο, ήταν τυφλός και κουφός, τα χέρια του και τα πόδια του ήταν εντελώς παραμορφωμένα και είχε μια τεράστια ουλή στο γόνατό του, ενώ «έμοιαζε σαν κάποιος να είχε πάρει μια πένσα και να είχε ανακατατάξει τα κάτω δόντια του».

«Ο Οτο βασανίστηκε συστηματικά και τραυματίστηκε συνειδητά από τον Κιμ και το καθεστώς του. Δεν επρόκειτο για ατύχημα», υπογράμμισε κατηγορηματικά ο πατέρας του Αμερικανού, προσθέτοντας ότι το καθεστώς επέτρεψε την επιστροφή του στην πατρίδα επειδή «δεν ήθελαν να πεθάνει στο έδαφός τους».

Η μητέρα του εξάλλου δήλωσε πως αρνήθηκε τη διεξαγωγή νεκροψίας λέγοντας πως ο γιος της «είχε υποφέρει αρκετά» ενώ απηύθυνε δημόσια έκκληση προς τους Αμερικανούς να μην πλησιάζουν τη Βόρεια Κορέα, κάτι που άλλωστε πλέον απαγορεύεται.

Τη συνέντευξη των γονιών του Ότο Γουόρμπιερ είχε σχολιάσει χθες, μέσω Twitter, ο αμερικανός πρόεδρος σημειώνοντας ότι ο φοιτητής «βασανίστηκε σε απίστευτο βαθμό από τη Βόρεια Κορέα».