Πως απαντούν τα κόμματα στις καταγγελίες Δημάρχου Πάφου

Πολιτικοί αρχηγοί και εκπρόσωποι κομμάτων απάντησαν στις καταγγελίες του Δημάρχου Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος ο οποίος παρουσιάστηκε χθες το βράδυ στο Αρχηγείο Αστυνομίας για να παραθέσει στοιχεία.

Οι καταγγελίες αφορούν πολιτικό αρχηγό κόμματος ο οποίος  αποδέχθηκε δωρεάν ανακαίνιση εξοχικής του κατοικίας από επιχειρηματία στον οποίο παρείχε επαγγελματικές διευκολύνσεις για εξασφάλιση αδειών λατομείου και ένα δεύτερος πολιτικός αρχηγός πώλησε τεμάχιο γης στην περιοχή Αγίου Αθανάσιου σε επιχειρηματία στον οποίο ζήτησε να υποτιμολόγηση, να του δώσει το υπόλοιπο ποσό σε μετρητά τα οποία θεωρούνται “μαύρα”.

Στην εκπομπή του Άλφα “Ενημέρωση” απάντησαν όλα τα κόμματα. Συγκεκριμένα, ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ, Πρόδρομος Προδρόμου ανέφερε “η θέση μας είναι και παραμένει μια θέση αρχών. Όταν υπάρχουν τέτοιες καταγγελίες ιδιαίτερα από έναν αξιωματούχο της πολιτείας και μάλιστα οι καταγγελίες αυτές αφορούν πολιτικά πρόσωπα, θα πρέπει να εξεταστούν με μεγάλη προσοχή, αυστηρότητα. Αυτό που ξέρω και για τον Αβέρωφ Νεοφύτου είναι ότι δεν τον αφορούν οι καταγγελίες”.

Στην συνέχεια απάντησε και η Πρόεδρος του Κινήματος Αλληλεγγύη, Ελένη Θεοχάρους λέγοντας ότι “ούτε εξοχική κατοικία έχω, ούτε οικόπεδο είχα για να το πουλήσω. Το ζήτημα είναι παρά πολύ σοβαρό και δεν θέλω να το ευτελίζω. Είναι καλό αυτό που κάνει ο κ. Φαίδωνος, υπάρχει μία γενναιότητα σε αυτή την στάση, να καταγγέλλεται και να ξεσκεπάζεται η διαφθορά. Ωστόσο θα πρέπει να ολοκληρώνεται η κάθε καταγγελία με πλήρη διερεύνηση και να δίνονται στοιχεία στην δημοσιότητα. Κανείς δεν μπορεί να σκεφτεί ότι θα μπορούσα να με αγγίξουν”.

Ο Πρόεδρος της Συμμαχία Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας από την άλλη απάντησε λέγοντας πως “Δεν πούλησα ούτε αγόρασα κανένα οικόπεδο. Από την πρώτη μέρα εκδώσαμε μια ανακοίνωση με την οποία ζητούσαμε όπως δοθούν στην δημοσιότητα τα ονόματα όσων ο Δήμαρχος Πάφου καταγγέλλει. Θεωρώ ότι καλώς προχώρησε σε καταθέσεις στην Αστυνομία αλλά επειδή υπάρχει σκιά λόγω της ανωνυμίας των προσώπων αυτών το δίκαιο είναι οι πολίτες να ξέρουν ποια είναι αυτά τα πολιτικά πρόσωπα”.

Επίσης ο Επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του Νικόλα Παπαδόπουλου, Χρύσης Παντελίδη αρνήθηκε την οποιαδήποτε ανάμειξη του κ. Παπαδόπουλου στις καταγγελίες του Δημάρχου Πάφου “Ο Νικόλας Παπαδόπουλος βρίσκεται στην Αίγυπτο γι’αυτό και μιλάω εγώ στην θέση του. Δεν αφορούν τον Νικόλα Παπαδόπουλο αυτές οι νέες κατηγορίες που εξαπολεί μέσω των ΜΜΕ ο Δήμαρχος Πάφου. Αναμένουμε και εμείς όπως και οι πολίτες ότι αυτές οι κατηγορίες δεν θα κινούνται στην σφαίρα του κουτσομπολιού και των δημοσίων δηλώσεων και πως ότι υπάρχει θα τεθεί ενώπιον της Αστυνομίας”.

Από την άλλη ο Πρόεδρος των Οικολόγων Γιώργος Περδικής απάντησε αρνητικά στις καταγγελίες λέγοντας ότι “δεν έχω καν εξοχικό. Έχω μόνο ένα σπίτι στην Λευκωσία το οποίο έγινε ανακαίνιση πριν από πολλά χρόνια και έχω πληρώσει για αυτή. Εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα να βγαίνουν στην δημοσιότητα όλα αυτά που ακούγονται στο παρασκήνιο”.

Παράλληλα ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου είπε ότι “όποιος έχει καταγγελίες, ή γνωρίζει πράγματα και γεγονότα είναι καλύτερα να τα καταθέτει την Αστυνομία και αυτή θα κρίνει αν υπάρχει κάποια υπόθεση για να προχωρά το όλο θέμα. Αυτό που γίνεται, το να βγαίνει ένας και να λέει αυτό και εκείνο με κάποιους πολιτικούς, τελικά μας παίρνει όλους το κολάι και ενισχύουμε την απαξίωση του κόσμου που πιστεύει ότι όλοι οι πολιτικοί και όλα τα κόμματα και όλο το σύστημα είναι διεφθαρμένο και τελικά δεν προκύπτει κάτι. Πίσω από αυτόν τον θόρυβο κάποιοι που μπορεί να εμπλέκονται είτε σε διαφθορά είτε σε διαπλοκή σε διασπάθιση δημόσιου χρήματος, να κρύβονται πίσω από τη γενίκευση και την ισοπέδωση”.

Τέλος η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΔΕΚ, Μαρία Παναγιώτου, τόνισε ότι “οι καταγγελίες του δημάρχου δεν τον αφορούν και οικονομικές καταστάσεις του Προέδρου του κόμματος, Μαρίνου Σιζόπουλου, που αφορούν την επαγγελματική του δραστηριότητα είναι διαφανή”.