Τσίπρας: “Η Ελλάδα κλοτσοσκούφι ανάμεσα στο ΔΝΤ και τη Γερμανία”

“Η ελληνική κυβέρνηση με την στρατηγική της υποτέλειας που ακολουθεί έχει καταντήσει την Ελλάδα κλοτσοσκούφι ανάμεσα στο ΔΝΤ και τη Γερμανία.” δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας απο τη Βαρκελώνη, όπου βρίσκεται προσκεκλημένος της Ενωμένης Αριστεράς Ισπανίας.

“Την ώρα που οι λαοί του ευρωπαϊκού Νότου ξεσηκώνονται και η κ. Μέρκελ δεν βρίσκει σύμμαχο ούτε στο ίδιο το γερμανικό κοινοβούλιο, βρίσκει έναν απρόσμενο υποστηριχτή στην Ευρώπη, τον κ. Σαμαρά και την κυβέρνησή του που με την στρατηγική της υποτέλειας έχει καταντήσει την Ελλάδα κλωτσοσκούφι ανάμεσα στο ΔΝΤ και τη Γερμανία.” υποστήριξε ο κ. Τσίπρας.

Παράλληλα, δήλωσε πως οι Έλληνες, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι και οι νέοι συνεχίζουν να πληρώνουν τις διαφωνίες μεταξύ ΔΝΤ και Γερμανίας, ενώ τόνισε πως αυτή η κατάσταση πρέπει επιτέλους να σταματήσει.

“Το ΔΝΤ αρνείται να πληρώσει το κόστος ενός προγράμματος που δεν βγαίνει και η Γερμανία αρνείται να πληρώσει το πολιτικό κόστος του κουρέματος. Και τελικά, αυτοί που πληρώνουν και θα συνεχίσουν να πληρώνουν είναι οι Έλληνες, ο ελληνικός λαός, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι νέοι που φεύγουν μετανάστες στο εξωτερικό.

Αυτή η κατάσταση πρέπει να σταματήσει.” κατέληξε ο πρόεδρος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.