Τρόικα: Συνάντηση με συνδικαλιστικές οργανώσεις

Κλιμάκιο της Τρόικας είχε σήμερα συνάντηση, στο Γραφείο Προγραμματισμού με το συνδικαλιστικό κίνημα της Κύπρου, κατά τη διάρκεια της οποίας, συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, το ΓΕΣΥ, τα Ταμεία Προνοίας, το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα.

Η ΣΕΚ υπέβαλε γραπτώς τις απόψεις της για το ΓΕΣΥ, τα Ταμεία Προνοίας, την Προστασία Πρώτης Κατοικίας, την Ανεργία, το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, την ΑΤΑ, το σεβασμό στον κοινωνικό διάλογο – σεβασμός στις συλλογικές συμβάσεις και για τις αποκρατικοποιήσεις.

Σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση με το κλιμάκιο της Τρόικας, ο Γενικός Γραμματέας της ΣΕΚ Νίκος Μωϋσέως, αφού χαρακτήρισε τη συνάντηση πολύ χρήσιμη είπε ότι το συνδικαλιστικό κίνημα έχει θέσει συγκεκριμένες θέσεις και απόψεις πάνω στα τρέχοντα θέματα για τα οποία συζητούνται αυτή τη στιγμή μεταξύ της Τρόικα και της Κυβέρνησης.

Ανέφερε, επίσης, ότι κατά τη συνάντηση συζήτησαν και θέματα όπως το ΓΕΣΥ, η ανεργία, τα Ταμεία Προνοίας και αρκετά άλλα θέματα.

«Έχουμε δώσει και ένα υπόμνημα ως ΣΕΚ και είχαμε την πρόκληση από την Τρόικα ότι είναι στη διάθεση μας όποτε επισκέπτεται την Κύπρο να έχει συνάντηση μαζί μας», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς αν συζητήθηκε το θέμα των ιδιωτικοποιήσεων, ο κ. Μωϋσέως είπε ότι είναι στο σημείωμα που έχουν καταθέσει. «Δεν φτάσαμε να συζητήσουμε αυτό το θέμα», συμπλήρωσε.

Απαντώντας σε ερώτηση, ο ΓΓ της ΣΕΚ είπε ότι «το μήνυμα της Τρόικα προς εμάς είναι ότι θεωρούν ότι τα μέτρα τα οποία λαμβάνονται ή η πορεία της οικονομίας μας είναι προς τη σωστή κατεύθυνση».

«Ήταν ένα μήνυμα αισιοδοξίας. Από πλευράς δικής μας έχουμε καταθέσει την αδημονία, την ανησυχία μας όσον αφορά την πορεία της απασχόλησης, των κοινωνικών παροχών, της φτώχειας που υπάρχει σήμερα στην Κύπρο και μεγαλώνει λόγω της αύξησης της ανεργίας. Συζητήσαμε και για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα.

Η θέση του συνδικαλιστικού κινήματος είναι ότι η Τρόικα θα πρέπει να αντιμετωπίσει το θέμα των κοινωνικών προβλημάτων, της ανεργίας, της φτώχειας, της ταλαιπωρίας του λαού μας με μέτρα που θα τον βγάλει από την κατάσταση που βρίσκεται σήμερα το συντομότερο δυνατό», πρόσθεσε.