Το Avast εξαγοράζει το AVG για πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια

Όταν μιλάμε για κάποια δωρεάν λύση για antivirus, οι περισσότεροι χρησιμοποιούν Avast ή AVG. Και τα δυο είναι δυνατές all-round λύσεις, αλλά συνηθίζουν να στοχεύουν σε διαφορετικές περιοχές, κάτι που δικαιολογεί και το deal των 1.3 δισ. δολαρίων.

Η Avast προχωρά στην εξαγορά της AVG δίνοντας πάνω από 1 δισ. δολάρια ενώ θα λάβει και μια προσφορά για 25 δολάρια ανά μετοχή.

«We believe that joining forces with Avast, a private company with significant resources, fully supports our growth objectives and represents the best interests of our stockholders, … Our new scale will allow us to accelerate investments in growing markets and continue to focus on providing comprehensive and simple-to-use solutions for consumers and businesses, alike.», ήταν η δήλωση της AVG.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν σχέδια για δομικές αλλαγές. Η Avast βλέπει μεγάλα οφέλη χρησιμοποιώντας τη βάση χρηστών της AVG, η οποία ανέρχεται στα 400 εκατομμύρια, με τα 160 εκατομμύρια να βρίσκονται σε mobile. Οι χρήστες αυτοί θα βοηθήσουν στην παροχή πληροφοριών όσον αφορά στην εμφάνιση malware και την έγκυρη εξουδετέρωσή του.

Το deal αναμένεται να κλείσει μεταξύ 15 Σεπτεμβρίου και 15 Οκτωβρίου.