Γιατί οι χρήστες επιστρέφουν στα Android smartphones από τα iPhones;

Το iOS vs Android ήταν πάντα ένα φλέγον θέμα συζήτησης σε όλο το διαδίκτυο. Υπάρχουν πολλοί χρήστες που έχουν αλλάξει το Android smartphone τους με ένα Apple iPhone και αργότερα εξέφρασαν τη λύπη τους γι’ αυτή τους την απόφαση. Σ’ αυτό το άρθρο, θα επισημάνουμε τους λόγους, για τους οποίους γίνεται αυτή η εναλλαγή χρηστών από Android σε iOS και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν μετά από αυτή.

Εντάξει! Αρχικά ας συζητήσουμε για τα συναρπαστικά χαρακτηριστικά των Apple συσκευών:

  1. Retina Display

Μια οθόνη με πυκνότητα pixels πάνω από 300 PPI (Pixels Per Inch). Η Apple χρησιμοποίησε τον όρο “Retina Display” για τέτοιες οθόνες. Λέγεται ότι η οπτική ποιότητα που προσφέρει η Retina οθόνη θα είναι παραπάνω από καταπληκτική. Είναι αλήθεια, είτε βλέπετε μια ταινία, είτε παίζετε ένα παιχνίδι, είτε διαβάζετε ένα έγγραφο είτε κάνετε οποιαδήποτε εργασία με το τηλέφωνό σας, η οθόνη της Apple συσκευή σας, θα κάνει τη δουλειά σας μια οπτική απόλαυση.

  1. Ομαλή λειτουργία

Ναι! Αυτό είναι σίγουρα ένα ελκυστικό “χαρακτηριστικό” των Apple τηλεφώνων και tablet. Όταν συγκρίνουμε μια συσκευή Android και μια συσκευή Apple που έχουν παρόμοιο hardware (μέγεθος RAM, πυρήνες επεξεργαστή και λοιπά), μπορούμε γρήγορα να ανακαλύψουμε ότι η συσκευή της Apple δουλεύει πολύ πιο ομαλά απ’ ότι μια Android συσκευή. Συχνά, μπορεί να δείτε Android χρήστες να διαμαρτύρονται για ότι εγκατέστησαν ένα νέο παιχνίδι και έκανε το τηλέφωνό τους άχρηστο, ενώ οι χρήστες της Apple αντιμετωπίζουν σπάνια μια τέτοια κατάσταση.

  1. Camera

Η κάμερα των συσκευών της Apple είναι πάντα μπροστά από την εποχή τους. Με βάση αυτό, ένα τηλέφωνο της Apple ή ένα tablet που έχει camera συγκεκριμένων megapixels θα “νικάει” πάντα το τηλέφωνο ή το Android tablet που έχει τα ίδια megapixels. Χάρη στο μεγάλο άνοιγμα του φακού της κάμερας, τα αξιοπρεπή επιπλέον χαρακτηριστικά και την καλύτερη επεξεργασία εικόνας που προσφέρονται από την Apple.

Ωστόσο, δεν είναι μόνο αυτά. Ο κατάλογος είναι αρκετά μεγάλος, αλλά σας αναφέρουμε μόνο τους πιο σημαντικούς παράγοντες. Τώρα ας ρίξουμε μια ματιά σε αυτά που έρχονται πραγματικά μαζί εκείνα τα χαρακτηριστικά, που τα πληρώνουμε με την καταβολή ενός μεγάλου ποσού επιπλέον χρημάτων.

  1. Μη επεκτάσιμη μνήμη

Στην πραγματικότητα είναι επεκτάσιμη μόνο στο iCloud. Και δεδομένου ότι οι χρήστες του Android έχουν συνηθίσει να έχουν μια επιλογή για την αύξηση της μνήμης μόνο με την αγορά μιας κάρτας SD, δεν είναι εύκολο για αυτούς να χειριστούν αυτή την έκπληξη. Έτσι, έχουν περιορισμένη μνήμη και το έξτρα υλικό μπορεί να μπει στο iCloud, το οποίο είναι μια υπηρεσία επί πληρωμή από μόνο του.

  1. Τίποτα δεν μπορεί να προσαρμοστεί

Η προσαρμογή δεν συμβαίνει με σχεδόν τίποτα στα Apple κινητά τηλέφωνα, σε σύγκριση με τα Android. Η Googleσυνεργάζεται εκτενώς στο UI της για να φτιάξει ελκυστικά και ευέλικτα ταυτόχρονα τηλέφωνα. Οι χρήστες μπορούν να προσαρμόζουν τα τηλέφωνά τους σε μια drag-n-drop βάση. Αν και οι συσκευές Android έχουν κάποιους περιορισμούς, η απόκλιση μεταξύ τους είναι πολύ μεγάλη.

Έτσι, εάν θέλετε να έχετε την ελευθερία να αλλάζετε τα πράγματα σε παρόμοιο επίπεδο με ένα Android, θα χρειαστεί να κάνετε jailbreak στην Apple συσκευή σας.

  1. Τα Sliders είναι ενοχλητικά

Αν χρειαστεί να μειώσετε τη φωτεινότητα στο Android σας, μπορείτε απλά να ανοίξετε τη γραμμή κατάστασης της φωτεινότητας και τοποθετήσετε τον αντίχειρά σας στην επιθυμητή θέση και η φωτεινότητα έχει οριστεί σε αυτό το επίπεδο. Αλλά στο Apple θα πρέπει να θέσετε τον αντίχειρά σας στο ρυθμιστικό και στη συνέχεια να το σύρετε στην επιθυμητή θέση, αυτό είναι αρκετά εκνευριστικό για έναν πρώην Android χρήστη.

  1. Τιμή πάντα στα ουράνια

Και κανείς δεν ξέρει γιατί η Apple ποτέ δεν εργάστηκε στο να παρέχει προσιτά τηλέφωνα στους χρήστες της. Και η τιμή πέφτει πάντα στο μισό στα δύο χρόνια. Οι περισσότεροι iPhone λάτρεις φαίνεται να αγοράζουν ένα iPhone μόνο μετά από δύο ή δυόμισι χρόνια από την έναρξή του.

Επομένως, αυτά ήταν τα σημεία που πρέπει κανείς να έχει κατά νου, ενώ κάνει την εναλλαγή στα smartphones του. Πάνω απ’ όλα, τα τηλέφωνα και τα tablet της Apple είναι καταπληκτικά όσον αφορά την ποιότητά τους. Ωστόσο, και τα Android είναι προσιτά, αλλά επίσης καταπληκτικά.