Το Κίνημα Οικολόγων ζητά άμεση σύγκληση του Συμβουλίου Αρχηγών

Δήλωση Γενικού Γραμματέα Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών κ. Γιώργου Περδίκη

Οφείλω να πω ότι δεν έχω πειστεί από τις εξηγήσεις που δόθηκαν σχετικά με τα γεγονότα  που αφορούν το έγγραφο συγκλίσεων της περιόδου 2008-2012.

Παραμένουν πολλά και αναπάντητα ερωτήματα. Χρειάζεται μια ειλικρινής συζήτηση μεταξύ του Προέδρου Αναστασιάδη και της πολιτικής ηγεσίας. Το θέμα για μένα δεν έχει λήξει. Καλώ τον πρόεδρο Αναστασιάδη να συγκαλέσει αμέσως σύσκεψη της πολιτικής ηγεσίας για να δοθούν οι απαραίτητες εξηγήσεις και να λυθούν οι δικαιολογημένες απορίες. Μένω μέχρις σε αυτό το σημείο και δεν προχωρώ πάρα πέρα στα πλαίσια μιας συνειδητής επίδειξη διάθεσης συνεργασίας και ενότητας. Όμως πρέπει να πω ότι τα περιθώρια ανοχής εξαντλούνται όσο δεν εγκαθιδρύονται λειτουργίες συνεννόησης και συνεργασίας.

Ένας άλλος λόγος που θεωρώ χρήσιμη μια άμεση συνάντηση του Προέδρου με την πολιτική ηγεσία, είναι η ενημέρωση για το δείπνο με τον Έρογλου (αν προκύψει κάτι), αφού δεν έχει αποδεχτεί την εισήγηση μας για αναβολή της συνάντησης. Θεωρώ ότι δεν μπορούμε να αναμένουμε μέχρι την προγραμματιζόμενη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου στις 14 Ιουνίου για να ξεκαθαρίσει το τοπίο και να αποκατασταθεί – αν είναι δυνατόν – η εμπιστοσύνη.

Ένας ακόμα λόγος που επιβάλλει την άμεση συνεδρίαση του Συμβουλίου Αρχηγών είναι η ανάγκη να προετοιμαστεί κατάλληλα η συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου. Επιτέλους πρέπει να σταματήσει η τυχάρπαστη μορφή συνεδριάσεων του Εθνικού Συμβουλίου. Έχουμε προτάσεις πως θα σταματήσει αυτή η κατάσταση και πρέπει να διευθετηθεί το θέμα αυτό πριν τις 14 Ιουνίου για να μην χάνουμε χρόνο.

Ελπίζω ο πρόεδρος Αναστασιάδης να εισακούσει το κάλεσμα μας.

ΚΙΝΗΜΑ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΣΤΩΝ