Απομάκρυνση Ντάουνερ ως διαμεσολαβητή

Αναφορικά με το έγγραφο συγκλίσεων για το κυπριακό και τη συμπεριφορά του κυρίου Ντάουνερ, ο Πρόεδρος του ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ, Δημήτρης Συλλούρης προέβη στην εξής δήλωση:

«Αυτό που επιβάλλεται να μας απασχολεί στο έγγραφο Ντάουνερ είναι το απαράδεκτο περιεχόμενο του και ο τρόπος απεγκλωβισμού της πλευρά μας από τις επικίνδυνες υποχωρήσεις του κυρίου Χριστόφια που αυτό περιέχει.

Επιπρόσθετα πρέπει να μας απασχολεί η συμπεριφορά και οι προθέσεις του κυρίου Ντάουνερ και πως η πλευρά μας θα πετύχει την απομάκρυνση του από τη διαμεσολάβηση του κυπριακού.

Για να γίνουν αυτά απαιτείται συλλογικότητα και σοβαρότητα. Το τελευταίο που μπορεί να αντέξει σήμερα η Κύπρος είναι ο διχασμός και οι άσκοπες αντιπαραθέσεις και αντεγκλήσεις, που προκαλούνται από κομματικές σκοπιμότητες. Σήμερα προέχει η ενότητα για να μην επαναλάβουμε τα λάθη και τις νοοτροπίες που μας έφεραν στη σημερινή τραγική θέση», τόνισε ο Δημήτρης Συλλούρης και κατέληξε:

«Η σωστή και έγκυρη ενημέρωση, η διαφάνεια και η συλλογικότητα θα συμβάλουν στη λήψη συναινετικών αποφάσεων για τα φλέγοντα προβλήματα του τόπου. Το ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΜΜΑ θεωρεί την επικείμενη συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου σημαντική και αναμένει τις προτάσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας για αναβάθμιση του σώματος με στόχο την αποτελεσματικότερη λειτουργία του και το συντονισμό των πολιτικών δυνάμεων».