ΕΥΡΩΚΟ:”Στηρίζουμε την εξυγίανση αλλά δεν θα ανεχτούμε συμπεριφορές του παρελθόντος”

Ο Πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ, Δημήτρης Συλλούρης σχολιάζοντας την ανάληψη καθηκόντων από τον Ενδιάμεσο Διευθύνοντα Σύμβουλο της Τράπεζας Κύπρου, προέβη στην εξής δήλωση:

«Η ανάληψη των καθηκόντων του Ενδιάμεσου Διευθύνοντα Συμβούλου στην Τράπεζα Κύπρου είναι μια θετική εξέλιξη στην προσπάθεια για να εξέλθει η τράπεζα από το καθεστώς εξυγίανσης στις 31 Ιουλίου.

Για να επιτευχθεί αυτό επιβάλλεται να γίνουν πολλά. Πρώτα από όλα πρέπει να αντιληφθεί ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος ότι δεν μπορούν να επαναληφθούν ΣΤΗΝ Τράπεζα Κύπρου τα ίδια λάθη που οδήγησαν τον τραπεζικό τομέα του τόπου στην καταστροφή.

Εμείς θα στηρίξουμε τις προσπάθειες εξυγίανσης της Τράπεζας Κύπρου αλλά την ίδια στιγμή δηλώνουμε ότι δεν θα ανεχτούμε συμπεριφορές και νοοτροπίες του παρελθόντος», τόνισε ο Δημήτρης Συλλούρης και κατέληξε:

«Η Τράπεζα Κύπρου πρέπει να επανέλθει και να σταθεί στα δικά της πόδια και να ανακτήσει το ρόλο του στυλοβάτης της οικονομίας και της επιχειρηματικότητας.

Επιπρόσθετα για να ενισχυθεί η ρευστότητα στην αγορά πρέπει να αρθούν οι περιορισμοί στη διακίνηση κεφαλαίων. Παράλληλα η δραστική μείωση των επιτοκίων και η επιμήκυνση στο χρόνο αποπληρωμής δανείων είναι αναγκαίες δράσεις για να ενισχυθεί η επιχειρηματικότητα και να ελαφρυνθούν  τα οικονομικά βάρη στους πολίτες».

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ