Το Ισλαμικό Κράτος δημοσίευσε νέο βίντεο

Σε νέο βίντεο που δημοσίευσε η ISIS (Ισλαμικό Κράτος) εμφανίζεται για τρίτη φορά ο βρετανός όμηρος  Τζον Κάντλι να λέει ότι οι αεροπορικές επιδρομές σε Συρία και Ιράκ δεν θα νικήσουν τους ενόπλους. Το νέο βίντεο «κήρυγμα» προς τη Δύση και ειδικότερα την Ουάσινγκτον.

Το μήνυμα ειρωνεύεται επίσης την στρατηγική των ξένων κυβερνήσεων για ενίσχυση των τοπικών ενόπλων δυνάμεων ως αντίβαρο των τζιχαντιστών.

Οι απαγωγείς του Τζον Κάντλι, βρετανού δημοσιογράφου που είχε εξαφανιστεί στο τέλος του 2012, τον έχουν εμφανίσει άλλες δύο φορές να μεταδίδει «μηνύματα» προς τη Δύση.

Σε αντίθεση με τα βίντεο του Τζέιμς Φόλεϊ και του Στέφεν Σότλοφ, στα προηγούμενα δύο βίντεο με τον Κάντλι δεν υπήρχε ανοικτά διατυπωμένη απειλή για τη ζωή του -έστω κι αν ο κίνδυνος είναι προφανής, ακόμη από την πορτοκαλί στολή που φορά (όπως οι άλλοι όμηροι).

Tο τρίτο βίντεο, όπως αναφέρει το BBC, είναι η πρώτη φορά που ο Κάντλι ξεκαθαρίζει στην αρχή ότι μιλά ως όμηρος του οποίου η ζωή βρίσκεται σε κίνδυνο.

Σχολιάζοντας την θέση της Ουάσινγκτον, το μήνυμα που μεταδίδουν οι τζιχαντιστές είναι ότι «όλα ήταν απογοητευτικά προβλέψιμα, η Αμερική είνια καλή, το Ισλαμικό Κράτος είναι κακό, και θα νικηθούν με αεροσκάφη και ένα συνοθύλευμα μαχητών στο έδαφος».

«Από την πλευρά του, το Ισλαμικό Κράτος καλωσορίζει αυτόν τον υπό κατασκευή στρατό του Ομπάμα» λέει το μήνυμα, αναφερόμενο στην απόπειρα εξοπλισμού και ενίσχυσης κούρδων μαχητών και ενόπλων της μετριοπαθούς συριακής αντιπολιτεύσης ως αντίβαρο στην ISIS.

Check Also

Γερμανία: Αποδοκιμασίες σε εκδήλωση του Όλαφ Σολτς… «Ψεύτη», «προδότη του λαού» και «χάσου» (Video)

«Θερμή» υποδοχή επιφυλάχθηκε στον καγκελάριο Όλαφ Σολτς από διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί γύρω από τον …

Απεργίες στην Βρετανία τις επόμενες μέρες… «Παραλύουν» σιδηρόδρομοι, ταχυδρομεία και λιμάνια

Οι εργαζόμενοι στους σιδηροδρόμους, τα ταχυδρομεία και τα λιμάνια στη Βρετανία πρόκειται να απεργήσουν τις …