ΣΕΚ: Χρειαζόμαστε κάθαρση και τιμωρία όσων ευθύνονται

Με ανακοίνωση της η ΣΕΚ  καλεί την Κυβέρνηση, τη Βουλή, την Αστυνομία και την Εισαγγελία όπως επαναφέρουν την Κύπρο και το λαό της σε πορεία ομαλότητας, προόδου, ευημερίας και ανάπτυξης, επισπεύδοντας τις διαδικασίες κάθαρσης και εξυγίανσης.

“Χρειαζόμαστε κάθαρση μέσα από τεκμηρίωση και τιμωρία όσων ευθύνονται για τα εγκλήματα σε βάρος της οικονομίας. Χρειάζεται να εξυγιανθεί μέσα από διαφανείς διαδικασίες το τραπεζικό σύστημα. Χρειάζεται να μπει οριστικά τέλος στην εποχή του ρουσφετιού και της διαπλοκής και να πάμε σε λογικές αξιοκρατίας. Οφείλουμε να δημιουργήσουμε όραμα και προοπτική για τη νέα γενιά”.

Αναφέρει επίσης πως “η Κύπρος, που τα τελευταία χρόνια βίωσε πολλά πισωγυρίσματα και βρέθηκε όμηρος της Τρόικα και των σκληρών όρων του Μνημονίου, πρέπει να πάει μπροστά”, σημειώνοντας ότι “για να επιτευχθεί ο στόχος αυτός, όπως επίσης και ο στόχος της εξόδου από το Μνημόνιο, χρειάζεται συνεργασία, συναντίληψη και υπευθυνότητα ανάμεσα στις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου, αλλά κυρίως ανάμεσα στις πολιτικές και κοινοβουλευτικές δυνάμεις που καλούνται να λάβουν τις πλέον δύσκολες αποφάσεις”.

Όπως προσθέτει “χρειάζεται κοινωνικός διάλογος και διαβούλευση σε όλα τα επίπεδα και για να βγούμε από τα αδιέξοδα και να δημιουργήσουμε ευκαιρίες για ένα καλύτερο αύριο, χρειάζεται να προϋπάρξουν μια σειρά από ενέργειες, κυρίως πολιτικές”.

Αναφερόμενη στη Γενική Εισαγγελία, η ΣΕΚ αναφέρει ότι “με τις τελευταίες ενέργειες της στο χειρισμό συγκεκριμένων γεγονότων και υποθέσεων έδειξε και απέδειξε ότι είναι παρούσα και αγωνίζεται για την επικράτηση της δικαιοσύνης”, για να προσθέσει πως η ίδια όλα αυτά τα χρόνια μακριά από δογματισμούς και άλλου είδους επιρροές, βοήθησε τη χώρα να διαχειριστεί τα δύσκολα, διατηρώντας συνθήκες εργατικής ειρήνης και εργασιακής ομαλότητας.