Το εθνικό συμφέρον υποβάλλει τη συνέχεια του Προγράμματος και της διόρθωσης στην οικονομία

Γραπτή δήλωση του Εκπροσώπου Τύπου του Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Πρόδρομου Προδρόμου.

Μετά τη γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα, η αντίδραση του Προέδρου της Δημοκρατίας ήταν η σωστή και η ενδεδειγμένη. Η επιλογή του να αναφέρει απευθείας στο Ανώτατο Δικαστήριο κάποια νομοθετήματα, αντί μιας αναπομπής στη Βουλή, μαρτυρά την επιθυμία να αποφευχθούν πρόσθετες αχρείαστες τριβές και να τερματισθεί το κλίμα έντασης αναμένοντας όλοι την ετυμηγορία του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Περνάμε κρίσιμες στιγμές και βρισκόμαστε μπροστά σε μια δύσκολη θέση και για την οποία χρειάζεται περισυλλογή και προβληματισμός.

Δεν πρόκειται να βοηθήσουν την οικονομία και τη χώρα ούτε και να εξυπηρετήσουν το συμφέρον του Κύπριου πολίτη οι κομματικές αντιπαραθέσεις. Η χώρα χρειάζεται λύσεις και όχι αντιπαραθέσεις.

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός δεν πρόκειται να εμπλακεί στη λογική των αντεγκλήσεων. Όλοι στο βάθος αντιλαμβανόμαστε ότι το εθνικό συμφέρον υποβάλλει η Κύπρος να παραμείνει σε πορεία σταθεροποίησης.

Υποχρέωσή μας είναι να στηρίξουμε τον πρόεδρο της χώρας στην πολύ δύσκολη προσπάθεια που κάνει να διασφαλίσει την ομαλότητα και την αποφυγή αποσταθεροποίησης της χώρας.