Το γύρο του διαδυκτύου κάνει η “πειρατική” εγκατάσταση των Windows 8 Pro..

Ο τρόπος  που επιτρέπει την μόνιμη ενεργοποίηση των Windows 8 Pro, ακόμα και όταν η εγκατάστασή τους έχει με «πειρατικά» κλειδιά, έγινε γνωστή προ διημέρου και κάνει ήδη το γύρο του Διαδικτύου. Απρόσμενα… τυχεροί στάθηκαν οι χρήστες των «πειρατικών» Windows 8 Pro που επέλεξαν να κατεβάσουν το Media Center Upgrade που διατίθεται δωρεάν έως τον Ιανουάριο του 2013.

Το πρόβλημα περιγράφεται με λεπτομέρεια στο WindowsWave.com, από το οποίο έγινε γνωστό ευρύτερα. Εκεί γίνεται λόγος για κενό ασφάλειας στο σύστημα ενεργοποίησης του λειτουργικού (το απαιτούμενο γνωστό activation των Windows).

Δηλαδή ενώ είναι εφικτή η προσωρινή μαζική ενεργοποίηση υπολογιστών (διευκολύνοντας την υιοθέτησή τους στο περιβάλλον μεγάλων επιχειρήσεων), αυτή διαρκεί μόλις 180 ημέρες. Τα νέα αντι-πειρατικά μέτρα προβλέπουν ότι δεν θα είναι δυνατή και η μαζική διάθεση κλειδιών για την μόνιμη ενεργοποίησή τους -κάθε PC πρέπει να έχει το δικό του κλειδί. Με την δωρεάν προσθήκη στα Windows 8 Pro του Media Center, παρατηρήθηκε ότι η ενεργοποίηση γίνεται μόνιμη ακόμα και για αυτές τις εκδόσεις που ενεργοποιήθηκαν για έξι μήνες με «πειρατικά» κλειδιά.