Το αστρονομικό ποσό των 40 εκ.δολαρίων πέρασε απο τους λογαριασμούς συζύγου και κουμπάρου του Γ.Παπαντωνίου

Το ιλιγγιώδες ποσό των  40.000.000 δολαρίων πέρασε σύμφωνα με το ΣΔΟΕ από τους λογαριασμούς της συζύγου του Γ.Παπαντωνίου, Σταυρούλας Κουράκου αλλά και του επιχειρηματία και κουμπάρου του Γιώργου Κανδαλέπα.

Όπως αποκαλύπτει, το Πρώτο Θέμα,σε σημερινό του δημοσίευμα πρόκειται για λογαριασμούς που βρίσκονται στην τράπεζα HSBC στο κατάστημα της Γενεύης και αποκαλύφθηκαν από την περίφημη λίστα Λαγκάρντ.

Την ίδια ώρα, πηγές απο το ΣΔΟΕ αναφέρουν πως  οι λογαριασμοί, τα ποσά καθώς και η ταυτότητα των δύο ονομάτων έχουν επιβεβαιωθεί πλήρως και σύντομα θα κληθούν προκειμένου να αιτιολογήσουν την κίνηση αυτών των ποσών.

Παράλληλα, δικαστική συνδρομή έχει ζητηθεί απο αμερικανικές τράπεζες, εφόσον απο αυτές έχουν προέλθει τα μεγαλύτερα ποσά. Ωστόσο ίχνη χρημάτων έχουν βρεθεί και σε τράπεζα της Ελβετίας και της Σιγκαπούρης.

Οι λογαριασμοί της συζύγου και του κουμπάρου (γενικός γραμματέας στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας τη δεκαετία του 1990)του Γ.Παπαντωνίου που ελέγχονται απο το ΣΔΟΕ εκτιμάται ότι συνδέονται μεταξύ τους, καθώς έχει ταυτοποιηθεί επίσημα από τον οικονομικό εισαγγελέα κ. Γρηγόρη Πεπόνη ότι η Σταυρούλα Κουράκου είναι η σύζυγος του πρώην υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Άμυνας Γιάννου Παπαντωνίου.

Εν τω μεταξύ στο στόχαστρο του Τμήματος Οικονομικού Εγκλήματος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών έχουν μπει και οι συμβάσεις εξοπλιστικών προγραμμάτων που χειρίστηκε ως υπουργός Εθνικής Αμυνας ο Γιάννος Παπαντωνίου.

Δημοσίευμα της Real News αναφέρει πως  η εισαγγελία ερευνά τη νομιμότητα των συμβάσεων για τον εκσυγχρονισμό 6 φρεγατών το 2003, την αγορά αρμάτων μάχης τύπου Leopard, την αγορά 12 ελικοπτέρων Απάτσι και την προμήθεια συστημάτων ηλεκτρονικού πολέμου.