Τους λογαριασμούς 8 πολιτικών προσώπων “ξεσκονίζει” το ΣΔΟΕ

Υπό τον έλεγχο του ΣΔΟΕ βρίσκονται ήδη 8 πολιτικά πρόσωπα, ανάμεσα τους και δύο νυν βουλευτές.

Το έγγραφο με τα πολιτικά πρόσωπα  εστάλη στην Υπηρεσία Αυτοτελούς Κοινοβουλευτικού Ελέγχου μετά από ερώτηση που είχε υποβάλει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Αριστεράς Νίκος Τσούκαλης.

Το ΣΔΟΕ καλείται τώρα να αποδείξει εάν κάποιοι εξ αυτών πλούτισαν ως εκ της θέσεώς τους, εκμεταλλευόμενοι τους θώκους που τους εμπιστεύτηκαν οι εκάστοτε πρωθυπουργοί.

Όπως αποκαλύπτει η Real News, πρόκειται για τους Νικήτα Κακλαμάνη, Άρη Σπηλιωτόπουλο, Γιάννη Ανθόπουλο, Γιώργο Βουλγαράκη, Τάσο Μαντέλη, Γιάννο Παπαντωνίου, Φεβρωνία Πατριανάκου,  και Απόστολο Φωτιάδη.

Όλοι υπόκεινται στον έλεγχο των περιουσιακών τους στοιχείων και του πόθεν έσχες, ενώ έχει ζητηθεί εντολή ανοίγματος των τραπεζικών τους λογαριασμών.

Σχετικά με τους δυο νυν βουλευτές

Όσον αφορά στον πρώην υπουργό και πρώην δήμαρχο Αθηναίων Ν. Κακλαμάνη πραγματοποιείται έλεγχος του πόθεν έσχες για τα περιουσιακά του στοιχεία, ενώ έχει δοθεί και εντολή για άμεση έναρξη έρευνας για τραπεζικούς λογαριασμούς του σε τράπεζες του εξωτερικού.

Έρευνα διεξάγεται και για τους τραπεζικούς λογαριασμούς του πρωην υπουργού παιδείας Άρη Σπηλιωτόπουλου προκειμένου να διαπιστωθεί από πού προέρχονται τα εισοδήματα του, ενώ έχει ζητηθεί και άνοιγμα λογαριασμών του ίδιου και των συνεργατών του.