Το απόγευμα η συνάντηση Προέδρου με Ντάουνερ

Φαίνεται να υπάρχει έδαφος για συνέχιση των διαβουλεύσεων των Ηνωμένων Εθνών με την τουρκοκυπριακή πλευρά για το κοινό ανακοινωθέν αναφορικά με τις συνομιλίες για λύση του Κυπριακού, και έτσι η προγραμματισμένη για τις 12:00 σήμερα συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη με τον Ειδικό Σύμβουλο του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Αλεξάντερ Ντάουνερ έχει αναβληθεί για το απόγευμα.

Σε δηλώσεις του στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Χρίστος Στυλιανίδης είπε ότι, επειδή στη συνάντηση του διαπραγματευτή της ελληνοκυπριακής πλευράς Ανδρέα Μαυρογιάννη με τον κ. Ντάουνερ “ενημερωθήκαμε ότι συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις των Ηνωμένων Εθνών με την τουρκοκυπριακή πλευρά για το κοινό ανακοινωθέν, ο Πρόεδρος θεώρησε ότι θα ήταν άνευ αντικειμένου η προγραμματισμένη συνάντηση και για αυτό και ζήτησε όπως η συνάντηση πραγματοποιηθεί το απόγευμα, προκειμένου να δοθεί χρόνος στα Ηνωμένα Έθνη να εξαντλήσουν τις καταβαλλόμενες προσπάθειές τους με την τουρκοκυπριακή πλευρά”.

Σε ερώτηση εάν από την ενημέρωση του κ. Μαυρογιάννη φαίνεται να υπάρχει έδαφος για να συνεχιστούν οι διαβουλεύσεις, ο κ. Στυλιανίδης είπε “σίγουρα, έχουμε συγκεκριμένη ενημέρωση και για αυτό ζητήσαμε αυτή την αναβολή”.

Ερωτηθείς εάν έχει καθοριστεί ώρα για τη συνάντηση, ο κ. Στυλιανίδης είπε ότι “ενδεχομένως να είναι στις 17:30, αλλά περιμένουμε να δούμε”.